100. yıl coşkusuna 'Megastar' finali

TAKİP ET

İzmir'in kurtuluşunun 100. Yılında düzenlenen kutlamalarında Megastar Tarkan'la coşkulu final yapıldı. Sahneye 'Yolla' şarkısıyla çıkan Tarkan, "Ben arka arkaya şarkılarla devam edeceğim. Şarkılar konuşsun artık" sözleriyle müzik yasaklarını eleştirirken İzmirlilerden de af diledi.

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında düzenlenen 9 Eylül kutlamalarında Megastar Tarkan’la coşkulu final yapıldı.

Sabah saatlerinde Basmane Karakolu Cumhuriyet Meydanı’na kadar 350 metrelik Türk bayrağıyla yapılan Zafer Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar tüm gün boyunca havada ve karada sürerken akşam saatlerinde, kurtuluş mücadelesinin artırılmış gerçeklikle sahnelendiği gösterinin ardından gerçekleştirilen Tarkan konseriyle son buldu.

Konseri yalnızca İzmir’den değil yurt içi ve yurt dışından yüzbinlerce insan karadan ve denizden takip etti.

10 yıl sonra ilk halk konserini İzmir’de veren Megastar Tarkan ise sahneye 'Yolla' şarkısıyla çıktı.

Sahne şovuyla yüzbinleri büyüleyen Tarkan, yaptığı kısa ve net konuşmada iktidarın müzik yasaklarını eleştirdi ve "Ben arka arkaya şarkılarla devam edeceğim. Şarkılar konuşsun artık. Ne güzel bir günde ne güzel bir şehirdeyiz. 10 sene olmuş. Ayıp bana. Affet İzmir beni, affet. Daha çok buluşalım" diyerek İzmirlilere mesaj da verdi.