1138 Türk dükkan kapattı, 1200 Suriyeli açtı

TAKİP ET

Kayseri'de geçen yıl 1138 Türk esnaf, ekonomik sıkıntılar nedeniyle dükkanlarını kapattı, bunların yerine 1200 Suriyeli iş yeri açtı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de geçen yıl 1138 Türk esnafın, ekonomik sıkıntılar nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek “Bunları yerine 1200 Suriyeli iş yeri açtı, Arapça tabelalar asıldı'' dedi.

Ataş, TBMM'de bütçe üzerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her geçen gün bir Türk esnaf tabela indirirken, yerine Arapça tabelalar asılıyor. Kayseri’de iş yerini kapatan esnaf sayısından daha fazla iş yeri açan Suriyeli var. 2021 yılı içerisinde 1138 esnaf iş yerini kapatmış, buna karşın 1200 Suriyeli Kayseri’de iş yeri açmıştır.

Bu yılın verileri geldiğinde de birlikte göreceğiz, kaç Kayserili kepenk kapatmış, kaç Suriyeli yeni iş yeri açmış. Çünkü Kayseriliye olan vergi, Suriyeliye yok. Suriyeliye olan destek, Kayseri’ye yok; Suriyeliye yağmur gibi yağan valilik ve belediye yardımları, iş Kayseri’ye gelince vergi olarak yağıyor. Kayserili artık 110 binin üzerinde sığınmacıyı sırtında taşınmaktan yorulmuştur.”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş