20 yıldır AKP'yi eleştiremeyen Aslı Baykal'ın hedefinde altılı masa var

TAKİP ET

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, 6 yaşında evlendirilen cinsel istismar mağduru H.K.G'nin dosyasıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'nu eleştirdi

20 yıllık AKP iktidarı boyunca cemaat ve tarikatlerin isminin karıştığı skandallarla ilgili herhangi bir eleştiri yapmayan Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, H.K.G isimli mağdurun 6 yaşında evlendirilmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiriler yöneltmeye devam ediyor.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisinin vekillerini, hükümetin Türkiye'yi derinden sarsan istismar olayı ile ilgili şekilde sessizliğini protesto etmek amaçlı olarak TBMM'den Adalet Bakanlığı'na yürümesini eleştirmişti.

Baykal, “Kemal Bey, milletle dalga geçiyor anladığım kadarıyla. Adalet Bakanlığı'na yürüyeceğine, masasında yanında oturan Temel Beye, bu vakfı savunma dese ya… Diyebilirse diyemez. Çünkü o vakfın oyunu Temel bey üzerinden alıp, Cumhurbaşkanı seçilmek istiyor. Ne çocuk umurunda, ne laiklik” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu da, geçtiğimiz gün Aslı Baykal’ın eleştirilerine yönelik olarak gazetecilerin sorularına, "Tek sözcük, ciddiye almıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

"BENİM MUHATABIM DEĞİL"

Aslı Baykal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ise bugün resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yanıt verdi. Baykal, paylaşımında, "Kılıçdaroğlu’nun beni anlayabileceğine hiç ihtimal vermedim ki ondan ciddiyet bekleyeyim… Benim muhatabım değildir. Muhatabım partisi ve ülkesi, bu ciddiyetsiz genel başkan yüzünden tehlikeye atılan CHP seçmenidir" ifadelerini kullandı.

GERÇEK GÜNDEM

kemal kılıçdaroğlu aslı baykal