2023 en düşük emekli maaşı ne kadar artacak?

TAKİP ET

2023 yılına 3 aydan kısa bir süre kala memur ve emekli maaşının zam oranlarının ne kadar olacağı vatandaş tarafından merak ediliyor.

Binlerce vatandaş tarafından sorgulanan SSK ve Bağ-kur emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Şu anda enflasyon farkı ne kadar? 2023 SSK ve Bağ-ku r emekli maaş zammı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Ocak ayına sayılı günler kala SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarının zam oranlarını merak edip araştırmaya başladılar. 2022 yılının son 6 ayında oluşan enflasyon verileri emekli maaşlarına gelecek olan zam oranlarını da belirleyecek. Peki 2023 SSK ve Bağ-kur emekli maaş zamları ne kadar olacak? En düşük 2023 emekli maaşı ne kadar olur? Emekli maaş zammı tahminleri...

2023 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz." sözlerinin ardından möilyonlarca emeklinin yüreğine adeta su serpilirken uygulanacak olan zam oranı ise Ocak ayında açıklanan Aralık enflasyonu sonucunda netleşmiş olacak.

TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL ENFLASYON ORANI NE KADAR

Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağ-kur emeklililerinin 2023 maaş zammının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Temmuz ayında yüzde 2,37 olarak gerçekleşen enflasyon, Ağustos'ta yüzde 1,46, Eylül'de ise aylık enflasyon yüzde 3,08 olarak gerçekleşti. Enflasyon eylül ayında aylık bazda yüzde 3,08, artarken yıllık bazda yüzde 83,45 oldu. 3 aylık enflasyon farkı ise 7,08 oldu. Yani bu rakama göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları zam şu an için yüzde 7,08 olmuş oldu.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2022 senesinde ilk 6 aylık enflasyon verileri göz önüne alınarak emekliye yüzde 42,35 oranında zam uygulaması yapıldı. Meydana gelecek olan enflasyonun yüzde 15 oranında olması halinde ise emeklilerin en az yüzde 15 oranında bir zam alması bekleniyor.

Buna göre; En düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL'den 4 bin 25 TL ye yükselmesi bekleniyor.

ahaber.com.tr

emekli maaş