3 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

TAKİP ET

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle Adıyaman, Balıkesir ve Gümüşhane'de bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.

Salgınla mücadele kapsamında bugün Adıyaman, Balıkesir ve Gümüşhane’de çok sayıda ev, mahalle ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.
Karantina altına alınan yerlere ilişkin detaylar şöyle:

ADIYAMAN
Adıyaman'da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 86 ev karantinaya alındı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.
Karar gereğince farklı mahallelerdeki 86 evde karantina tedbirleri uygulanmaya başladı.

BALIKESİR
Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı İkizce ve Kirazören kırsal mahalleleri artan Covid vakaları ve temaslı kişilerin bulunması sebebi ile karantina altına alındı.
Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada İvrindi İlçesine bağlı İkizce ve Kirazören kırsal Mahallelerin de Covid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla belirtilen Mahalle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10.12.2020 Perşembe günü itibarı ile karantina altına alındı.
Karantinaya alınan İkizce ve Kirazören kırsal mahallesinde yurttaşların ihtiyaçları için İvrindi Vefa Sosyal Destek Grubunun karantinanın uygulanacağı günler boyunca destek verecek.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de koronavirüs tedbirleri kapsamında bir köyde karantina uygulanması kararlaştırıldı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Torul ilçesine bağlı Yıldız Köyü'nde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle, virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi.
Açıklamada, söz konusu köyde bugünden itibaren karantina tedbiri uygulanacağı kaydedildi.(Birgün)

 

tedbir karantina covid19