6 saniye kuralında rekor 19.92 saniye ile Karius'ta

TAKİP ET

Süper Lig'in yayıncısı beIN Sports, kalecilerin yakın dönemde 6 saniye kuralını ne kadar geçtiğini araştırdı ve topu en çok elinde tutan ismin Loris Karius olduğu ortaya çıktı

BeIN Sports yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'in 28. haftasına damga vuran ve çok konuşulan Galatasaray-Gaziantep FK maçının son dakikalarında uygulanan "6 saniye" kuralıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. 

Önceki yayında Galatasaray kalecisi Okan Kocuk'un maçın uzatma dakikalarında topu 18,48 saniye elinde tuttuğunu tespit eden yayıncı kuruluş, bu alandaki rekorun Beşiktaş'ın Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta kırıldığınıtespit etti.

Beşiktaş'ın eski kalecisi Loris Karius'un, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 mağlup ettikleri maçta topu 19.92 saniye elinde tuttuğu görüntüler paylaşıldı.

Pozisyonla ilgili Okan Kocuk'un topu 18 saniye elinde tuttuğunu hatırlatan Demirkol, "Muslera olsa, çalamazsın bunu. Karşıdaki oyuncunun ağırlığı farklı. Muslera yapar mı? Her şeyin bir aması vardır. Bu bir masa ama burada yemek yenmez. Burada yemek yersen idareden 'Ne yapıyorsun kardeşim' derler" değerlendirmesini yaptı.

Okan Kocuk'un "6 saniye" kuralını ihlal ettiğini belirleyen hakem Alper Ulusoy, en direkt serbest vuruş kararı vermiş, takip eden pozisyonda da penaltı noktasını göstermişti.
Gaziantep FK, penaltıdan bulduğu golle skoru 3-3 getirmiş ve sahadan 1 puanla ayrılmıştı.