65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma kartı kalktı mı, iptal mi edildi?

TAKİP ET

Son zamanlarda sosyal medyada ücretsiz taşıma hakkının kaldırılacağı iddiaları gündemi meşgul ediyorken 1 Ağustos itibariyle Burdur akabinde Aksaray'da 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşıma kaldırıldı ve ücretli tarifeye geçildi.

Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu. 

Önceden 65 yaş üzeri vatandaşların, basın mensuplarının ve bazı iş kollarında çalışanların ücretsiz olarak yararlandıkları bu hizmetten artık para alınacak.

65 YAŞ ÜZERİ ÜCRETSİZ ULAŞIM KALKTI MI, 65 YAŞ ÜZERİ ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Ülkemizde 4 Mart 2014 yılından itibaren yürürlükte olan Ücretsiz ya da İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği kapsamında Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor.

Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma uygulamasına devam ediliyor.

65 yaş üstü Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi