7,7 şiddetindeki deprem 10 ili vurdu! Can kaybı artıyor

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevredeki 10 ilde de şiddetli biçimde hissedilen sarsıntı nedeniyle binlerce bina yıkıldı. Depremde bin 14 kişi yaşamını yitirdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen deprem, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da da şiddetli şekilde hissedildi.

Sarsıntının büyüklüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilk olarak 7.4 olarak açıklandı. Ancak ilerleyen saatlerde 7.7 olarak revize edildi. Kandilli Rasathanesi de başta depremin merkez üssünün Gaziantep / Şehitkamil, büyüklüğünün 7.5 olduğunu duyursa da, daha sonra 7.7 olarak güncelledi. 

15.00'te yapılan açıklamada bin 14 vatandaşın hayatını kaybettiği, 5 bin 385 kişinin yaralandığı bildirildi. Arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

ARTÇILARIN BÜYÜKLÜĞÜ 6'NIN ÜZERİNDE

Ana sarsıntının ardından birçoğunun büyüklüğü 6'nın üzerinde olmak üzere 78 artçı deprem meydana geldi. Etkilenen illerde 2 bin 818 bina yıkıldı.

deprem pazarcık