ABD'de kliması bozulan bir çift, tamircinin gelmesini beklerken sıcaktan öldü

TAKİP ET

Houston kentinde karavan benzeri mobil bir evde yaşayan Ramona ve Monway Ison'ın cansız bedenleri 16 Haziran'da bulunmuştu.

Amerika'nın Teksas eyaletini haziran ayında vuran sıcak hava dalgası sırasında kliması bozulan yaşlı bir çiftin yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Talihsiz çiftin kızları Roxana Floods, ailesinin kullandığı klimanın 12 Haziran'da bozulduğunu ancak tamir masraflarını ödeyecek paraları olmadığı için kredi işlemleriyle bir süre uğraştıklarını söyledi.

Floods, anne ve babasının klima tamiri için 16 Haziran'a gün aldığını ancak aynı gün cansız bedenlerinin bulunduğunu söyledi.

Klima şirketlerinin sıcak havalar konusunda insanları uyarması gerektiğini söyleyen Floods, "Eğer klimalarını onaracak paraları yoksa, kelimenin tam anlamıyla bir fırının içinde yaşadıklarını bilmeliler."

Çiftin komşusu Eddie Phillips, çifte kendi evinde kalmalarını teklif ettiğini, reddetmelerinin ardından bir vantilatör vermeyi önerdiğini ancak yaşlı çiftin bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

Haziran 2016 yılından beri ilk sıcak hava dalgasının yaşandığı Houston'da bu hafta da sıcaklıkların 40 derecenin üstüne çıktı. 

Teksas'ta haziran ayından beri en az 7 kişinin aşırı sıcaklarla bağlantılı nedenlerle yaşamını yitirdiği biliniyor.

Houston Teksas ABD