ABD'nin Minsk Büyükelçiliği'nden çağrı o ülkeyi derhal terk edin

TAKİP ET

Amerika'nın Minsk Büyükelçiliği, Litvanya'nın Belarus'la bazı sınır kapılarını kapattığını bildirerek, 'Polonya, Litvanya ve Letonya hükümetleri, Belarus'la daha çok sınır kapısının kapatılmasının mümkün olduğunu belirttiler. Belarus'taki Amerikan vatandaşları ülkeyi derhal terk etmeli.' açıklamasını yaptı.

Amerika’nın Minsk Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Litvanya’nın Belarus’la bazı sınır kapılarını kapatma kararı aldığı anımsatıldı.

Amerika'nın Minsk Büyükelçiliği, "Belarus'ta Amerikan vatandaşları ülkeyi derhal terk etmeli" çağrısında bulundu.

Belarus’a komşu başka Avrupa ülkelerinin de benzer kararlar alabileceğine işaret edilen açıklamada, “Polonya, Litvanya ve Letonya hükümetleri, Belarus’la daha çok sınır kapısının kapatılmasının mümkün olduğunu belirttiler. Belarus’ta Amerikan vatandaşları ülkeyi derhal terk etmeli.” ifadelerine yer verildi.

Amerikan vatandaşlarına Belarus’a seyahat gerçekleştirmemeleri uyarısında bulunulan açıklamada, Amerika'nın Minsk Büyükelçiliğinin ülkedeki Amerikan vatandaşlarına sağlayabileceği yardımın da sınırlı düzeyde olduğuna işaret edildi.

Yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşlarına Rusya ve Ukrayna’ya yönelik seyahat gerçekleştirilmemesi uyarısı da yer aldı.

ABD Minsk Büyükelçiliği Belarus Litvanya Letonya hükümet