ABD-Tayvan ticaret anlaşması Biden'ın imzasıyla yasalaştı

TAKİP ET

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın '21. Yüzyıl Ticaretinde Amerika-Tayvan Girişimi' müzakereleri kapsamındaki ilk uygulama anlaşması yasasını imzaladığı bildirildi.

Biden ise yazılı açıklamasında, söz konusu yasanın, Tayvan ile anayasal kaygılara yol açan bazı ek ticaret anlaşmalarının müzakere edilmesine yönelik gereklilikleri de içerdiğini kaydetti.

İKİLİ İLİŞKİLER DERİNLEŞECEK

Amerika ve Tayvan’ın “21. Yüzyıl Ticaretinde Amerika-Tayvan Girişimi” müzakereleri çerçevesinde, gümrük idaresi ve ticaretin kolaylaştırılması, iyi düzenleyici uygulamalar, yolsuzlukla mücadele ile küçük ve orta ölçekli işletmeler gibi konularda anlaşmaya varılmıştı.

Söz konusu anlaşmayla Amerika’lı işletmelerin Tayvan’a ve Tayvanlı müşterilere daha çok ürün sağlarken, özellikle küçük ile orta ölçekli işletmeler için her iki pazarda yatırım ve ekonomik fırsatları kolaylaştırabilecek daha şeffaf, kolaylaştırılmış düzenleyici prosedürlerin oluşturulabileceği kaydedilmişti.

Anlaşmanın, işçiler ve işletmeler için inovasyonu ile kapsayıcı ekonomik büyümeyi teşvik etmek için ticaret ortaklığını derinleştireceği, Amerika ile Tayvan arasındaki ticareti geliştireceği söylenmişti. 

KAYNAK: AA

Beyaz Saray Ticaret ABD Tayvan ABD Başkanı Joe Biden