ABD: YPG Menbiç'in Parçası Olmayacak

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un Sözcüsü Eric Pahon'ın geçen hafta Hürriyet'e yaptığı Menbiç açıklamalarının Ankara'da rahatsızlık yaratmasının ardından bu hafta ABD'den yeni açıklamalar geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un Sözcüsü Eric Pahon’ın geçen hafta Hürriyet’e yaptığı Menbiç açıklamalarının Ankara’da rahatsızlık yaratmasının ardından bu hafta ABD’den havayı temizlemeye yönelik yeni açıklamalar geldi. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, Bağdat’tan video konferansla Pentagon’daki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Albay Ryan’ın açıklamasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

TÜRKİYE İLE ORTAK DEVRİYE

Ankara ile Washington’ın Haziran ayında üzerinde anlaştıkları Menbiç yol haritasının uygulanmasındaki aksamalarla ilgili olarak Ryan, “Menbiç dışındaki 46. bağımsız ama koordineli devriyeyi yeni tamamladık. Menbiç’in şu anda Suriye içinde bir umut ışığı olduğunu düşünmek istiyorum. Zira orada istikrar var, dükkanlar açık, insanlar rahatlıkla dolaşabiliyor. Dolayısıyla da Türkiye ile koordineli olarak devam ettiğimiz devriyelerin işe yaradığını düşünüyorum” dedi. ABD askerleri ile ortak devriyesi için Türk askerlerinin eğitiminin sürdüğünü vurgulayan Ryan, ortak devriye için bir tarih vermekten kaçındı.MENBİÇ’TEKİ YPG VARLIĞI: PKK’nın Suriye kolu YPG’nin Menbiç’ten tam olarak çekilip çekilmediğine ilişkin soru üzerine Ryan, “Takip edebildiğim kadarıyla o bölgede hiç değilse de çok az YPG’li kaldı. YPG’nin Menbiç’in bir parçası olmayacağına ilişkin anlaşmaya bağlıyız” dedi.