Ademhan'dan SMA hastalarına destek!

TAKİP ET

İzmir Konfederasyon Başkanı ve İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ferhan Ademhan, gerçekleştirdiği basın toplantısında SMA hastalarına dikkat çekerek" Dünyada çok fazla SMA hastası var, öyle bir devlet düşünün ki 1,5 katrilyonu seçime harcayacak ama 150 tane çocuğa bakamıyor" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimine günler kala çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İzmir Konfederasyon Başkanı ve İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ferhan Ademhan ,Volley Hotel'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ferhan Ademhan, gerçekleştirdiği toplantıda, neden bağımsız aday olduğunu ve yapmak istediklerini anlattı. Toplantı sonunda Basın mensupları tarafından destek mesajları alan Ademhan bir yandan da sorulan soruları yanıtladı.

İZMİR BUNU HAK ETMEDİ

Neden Bağımsız aday olduğunu anlatan Ademhan "Biz neden bağımsız olduk? Aday değildik. 7 tane aday vardı 7side değerlendirilmedi. Partilere gittik yazılar verdik. Seçilmesi için ellerimden geleni yaptım. Biriniz bağımsız çıkan dedim ama maddi gücünüzden dolayı siz çıkın dediler.  Listeleri gördükçe daha fazla heveslendik bu işe konfederasyondan kimse yok, turizmciyiz kimse yok. Tarım güzel tarım havzamız güzel tarımı bilen kimse yok. Turizmi bilen kimse yok. Adaylar içinde bu bizim adayımız bizim otelcimiz ya da vergi dairesinde beraber karşılaştığımız kimse yok. İzmir bunu hak etmemiş ama bunlar oldu. Roman federasyonu bize bağlı ama orada kimse yok. AK Parti adayda 5. Sıraya atandı. Bu İzmir bunu hak etmiyor diye dik duruş gösterdik ve aday olduk. Ben uyuşturcu ile mücadele ile geliyorum, tarım için geliyorum ben bu ülke için geliyorum " dedi

YAPILAMAYANI YAPMAYA ADAYIM

Yapılması gerekenleri anlatan Ademhan," Neler yapmamız gerekiyor? İlk olarak seçim bürosunu açmadık Metaverse açtık. 1,5 katrilyon paranın ülkenin SMA hastalarına ve uyuşturucuyla mücadele için harcayacağız. Dünyaya örnek olmak adına. Dünyada çok fazla SMA hastası var. Öyle bir devlet düşünün ki 1,5 katrilyon seçime harcayacak ama maalesef 150 tane çocuğa bakamıyor. Niye? israftan, Niye? Uçaklara vermekten, Geçen günde Milletvekili adaylarına bir medyanda okudum. Şimdi Notere gidip 2 yıllık maaşımızı hibe edersek meclise gitmeden çocuklarımızı kurtaracağız. Bu çocuklarımızı meclise gitmeden iyileştirelim istiyorum. Tarımla ilgili  turizmle ilgili  sorunlara çözümler arayacağız Medyamızın sorunu çok fazla onlarla beraber olacağız. Gittikçe gazetelerimiz televizyonlarımız kapanıyor. Turizm ve tarımla ilgili projelerimizi hazırlayacağız. Uyuşturucu ile mücadele etmeye devam edeceğiz.  66 yıldır yapılamayanı yapmaya adayım.  Listenin sonunda Ferhan Ademhan var onu gönderelim bakalım ne yapacak diyin.  5 yılı bağımsız bitireceğim. Herhangi bir partiye geçmeyeceğim, ülke için böyle bir şey yapılması gerekirse referandum yapacağız. Bağımsız bir milletvekilinin oraya gidince neler yapacağını göreceksiniz. İzmir iddia ediyorum. İzmir milletvekili göndermeyecek bir lider gönderecek. Yeni liderler doğacak. Sadece bir parlamentoya gidecek vekil değil onun sözünü veriyorum. Milletvekili sevdalılığımızda yok. Olsaydı oraya da partiye de giderdik. Listeler içinize siniyorsa oyumuzu vereceğiz. Ama sinmiyorsa bu partilere bir ders verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Milletvekiline sarılmak isteyen bir vatandaşa dur dedi. İzmir halkına güveniyorum bir partiye geldiyse oy veriyor. İzmir halkı bize sahip çıkıyor. Ben listelerden memnun değilim. Memnun olanlar oyunu versinler." ifadelerini kullandı.

 

Parlamenter sistemden yana mı yoksa başkanlık sisteminden yana mısınız?

Ferhan Ademhan,"Parlamenter sistemden yanayız. Dönemsi için elimden geleni yapacağız. Öyle bir sistem ki birbirleri ile konuşmayanlar birliktelik kurdular. Kimse bu ülkenin sahibi değil. Milletvekilinin bir avukattan farkı yok. Onları ilahlaştırıyorlar ben bunu değiştireceğim. Ben meclisten sonra gelip halkla oturup konuşacağım. Tarımcıyla tarımı konuşacağım herkesle fikir alışverişi yapacağım. Geçen sabah fuarda yürüyordum bir tane teyze bir kapta yemek koydu. Kedi ve köpek aynı kaptan yemek yedi. Bir birine zıt iki hayvan bile yan yana geliyorsa bu insanlar neyi paylaşamıyor."  dedi

Sahada nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Ferhan Ademhan "Sahada çok ciddi bir tepki var. Bir teyze önümü kesti, 'Oy verecek kimse yoktu Allah senden razı olsun elim oy vermeye gitmiyordu' dedi" ifedelerini kullandı.

 Sahada aldığı tepkiye dair kendi penceresinden anlatan Arzu Hanım, "Ferhan beyin adaylığını öğrenmeden önce annem ne yapacağız diye. Annem baktım ağlıyor,' Yıllardır desteklediklerimizin hiçbir faydasını görmedik' dedi. Ferhan beyi gösterdim 'Tamam ,buldum' dedi. O günden sonra Ferhan beyin yanında olmaya karar verdik. " ifadelerini kullanırken Ademhan,"Ulaşabildiğimiz kadarıyla sahada ciddi bir tepki alıyoruz. Sahada kimseden posterimiz asılsın istemedik her şey gönülden gönüle. Ciddi bir mücadele veriyoruz. " dedi.

Ulaşamadım dediğiniz bir yol var mı?

Ferhan Ademhan, "Bize çok ciddi bir saldırı var. Sosyal medya üzerinden saldırı düzenliyorlar. AK Parti var bir yandan CHP'nin yerel iktidarı HDP'nin bölücülükle suçladığı ben varım. Biz her yerde varız ama yetmiyor. İzmir'de çok ciddi 5 bina giydirdik basın tarafından ciddi bir destek var,bugünde ulusal ile iletişim kuracağız. 3. Sansımız TİP'İN olmayışı. Bu dik duruşumuzla çok ciddi bir sandığa yansıma olacak.15 sabahı her şey değişecek. Sandıktan ne çıkarsa kabul edeceğiz." dedi.

Gazeteciler için yapmayı düşündüğünüz soru önergesi var mı?

Ferhan Ademhan, "Buna çok güveniyorum. Ben bir siyasetçiyim. Sorunların tamamını biliyorum farkındayım. Öyle bir anlatımla çıkacağım ki ben halkımı biliyorum. Basındaki kardeşlerimiz suçsuz yere yatıyorsa önergeyi hazırlarım utanmadan çekinmeden gider partilerden imza alırım.  Baktım oda olmadı,  yanıma sizleri alır Ankara'ya yürürüz. Hep Ankara buraya yürüyecek değil ya. Baktım oda olmuyor annem beni milletvekili doğurmadı gider istifamı verir geri aranıza dönerim." dedi.