AFAD'dan 'plansız çadır' açıklaması

TAKİP ET

Deprem bölgesinde gelişi güzel kurulan AFAD çadırları büyük tepki gördü. Kurumdan yapılan açıklamada "2 metre mesafe vurgusu" yapıldı.

Deprem bölgesinde gelişi güzel kurulan AFAD çadırları büyük tepki gördü. Kurumdan yapılan açıklamada "2 metre mesafe vurgusu" yapıldı.

AFAD'ın deprem bölgesine gelişi güzel kurduğu çadırlar sosyal medyada büyük tepki çekti.

AFAD gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı:

– Afet bölgelerinde uygun alanlarda oluşturulan tüm çadır kentlerimiz sağlık, hijyen ve güvenlik koşulları da göz önüne alınarak, 2 çadır arası 2 metre mesafede olacak şekilde kurulmaktadır.

– Bu doğrultuda, depremden etkilenen bölgelerde bugüne kadar, 300 bine yakın çadırın kurulumu gerçekleştirilmiştir. Hedef; bu sayının en kısa sürede 350 bine çıkarılmasıdır.

– Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşların da görüşleri doğrultusunda yoğun olduğu düşünülen çadır kentlerimizde zaman zaman gerekli seyreltmeler yapılmaktadır. Depremin ilk anlarında acil ihtiyaçtan dolayı gerçekleştirilen bölgesel çadır kurulumları üzerinden, 11 ilin tümünde plansız çadır kentler oluşturulduğuna yönelik değerlendirmeler ise hakkaniyetli yaklaşımlar değildir.

– Milletimizin de desteği ile afetzedelerimizin yaralarının bir an önce sarılması, konteyner kentler ve geçici barınma merkezleri başta olmak üzere ihtiyaçların karşılanabilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu günleri en kısa sürece atlatacağız.

sözcü

Deprem bölgesi AFAD