AK Parti'li İnan: Terör yardakçılarına geçit vermeyeceğiz!

TAKİP ET

AK Parti İzmir 2'nci Bölge 1'nci sırada yer alan Milletvekili adayı ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP'nin İzmir 28. Dönem Milletvekili aday listelerini eleştirerek" Atatürk'e diktatör diyen, Atatürkçülüğe Kemalizm ırkçılık diyen biri birinci sıradan aday gösterilmiş kurtuluşun şehrinde bu tür terör yardakçılarına geçit vermeyeceğiz" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-  AK Parti İzmir 2'nci Bölge 1'nci sırada yer alan Milletvekili adayı ve  Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Kültür ve Sanat Farikası BKM'de  basın mensupları ile buluşma gerçekleştirdi.

YOĞUN VE DİNAMİK

Yoğun bir çalışması içerisinde olduklarını vurgulayan İnan,"Yoğun bir seçim çalışması içindeyiz. Yoğun ve dinamik gidiyor. Buranın benim için önemi var. Bundan önce İzmir Gençlik Kolları başkanıydım. Şehrimizdeki gençlerin, arkadaşları yerel yönetimlerden kaynaklı sosyalleşme konusunda kentimizin ne kadar kısıtlı olduğu malumuz. Burası çok eski ve atıl bırakılmış, Alsancak gibi gençlerin yoğun olduğu yerde terk edilmiş duruyordu. Gençlik kolları başkanlığımızdan beri buranın dönüşüm için çalışmalar yapmıştık. Şimdi burada sizi ağırlamak mutluluk verici. Siyaset konuşacak çok zamanımız var ancak 3,5 haftadır konuşuyoruz. Ben bugün sizleri dinlemek ve şehrimizdeki eksiklikleri sizden dinleyip not alıp, bunları hükümet politikamızda yer vermek için bir araya geldik. 14 Mayıs bizim için bağımsızlık mücadelesi.  Ülkemizde kutlu yürüyüşünü büyük bir dinamizmimle devam etmesi için bir niyetimiz var." İfadelerini kullandı

İKİYÜZLÜ BİR SİYASET

Erzurum mitinginde meydana gelen saldırı hakkında konuşan İnan," Seçim çalımlarını takip edebildiğim kadarıyla, Ekrem İmamoğlu çok büyük bir provokatör. Bulmuş olduğu her fırsatı provokasyona uygun bir zemine çekiyor. İzmir'e gelip İzmir marşı söyleyip Van'da ki mitingde zafer işareti ile hain terörist elebaşı FETÖ ile naralar atılırken, HDP ile ilgili flamalar açılırken, bugün o mitingde terör uzantısı partisinin çok hoyratça açıklama yaptığı yere destek vereceksin, ardından Erzurum gibi bir ilde bulunma yapacaksın. Şiddetin karşısındayız. Her türlü ötekileştirmenin karşısındayız. Siyaset yapış biçimi toplumun kurallarına uzak. Son 3,5 haftadır ana muhalefet partisinden milletin değerleriyle doğru orantılı bir tavır göremiyoruz.  Bu ikircikli bir siyaset, ikiyüzlü siyaset. Milletimiz 14 Mayıs'ta bunun hesabını soracak." dedi.

TERÖR YARDAKÇILARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Sahada  bulunduğu süreçte ki gözlemlerini aktaran İnan," 13 senedir biz İzmir'i sokaklarında AK Parti'mizin hangi kampanyası varsa oradaydım. Biz İzmir'i iyi biliyoruz. İzmir siyasetini de iyi biliyoruz. Bostanlı'da yaşadığımız olan izim için istisna olayı. İzmir'in genel kabulü gibi adlandırmak doğru değil. Bunu son yaptığımız İzmir mitinginde gördük. Biz anlatamadık, biz eksik kaldık düşüncesini eleştiriyorduk. Şimdi sahada gördüğümüz bir durum var. Bir genel seçime gidiyoruz. Meclis tarihinde her zamana İzmir'i yerli ve mili unsurlar temsil eti. Biz siyasi parti temsilcisi olarak, bir genel merkez temsilcisi olarak hiçbir zaman rakibimizin aday listelerine karışmadık. Bu vatandaş ile parti arasında bir ilişki. Ancak benim 3,5 hafta içerisinde İzmir'i temsil edecek biri olmam nedeniyle gördüğüm tabloda, İzmir'de CHP'nin 28'nci dönem listesine çok yoğun tepki ve direniş vardı. Bunun kaynağı da son 20 senedir CHP bu şehirde an geldi Atatürk üzerinden, an geldi ortak değerleri üzerinden bir aidiyet duygusu geliştirdi ve seçmen yoğun bir kredi tanıdı. Görülüyor hemşerilerimizin verdiği destek bunları siyasi şımarıklığa sürüklemiş. Burası kimsenin siyasi laboratuarı değil. Atatürk'e diktatör diyen, Atatürkçülüğe, Kemalizm  ırkçılık diyen biri birinci sıradan aday gösterilmiş. Bunları görünce tepki gösterme ihtiyacı duydum. Toplumun değerlerini düşman edinmiş kişileri sıradanlaşmaya çalışmayın. Benim gördüğüm şu, İzmirliler bunun farkında. Biz 14 Mayıs'ta kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde bu tür terör yardakçılarına geçit vermeyeceğiz" dedi.

MİLLİ DEMOKRASİDEN VAZGEÇMEYİZ

Muhalefet kanadından 'seçimi kaybetseler dahi gitmezler' söylemine cevap veren İnan,"Son yerel seçimleri gördünüz nereyi terk etmedik İstanbul ve Ankara olmak üzere. Yitirdiğimiz yerleri teslim ettik 1950 yılında itibaren Türkiye'nin yaptığı en güzel iş seçim. Şeffaf bir seçim bunu gerçekleştirdik. Kaybettiklerini anlayanlar nasıl şaibeli bir ortam yaratırız diye bu ve benzeri iftiralar atıyorlar. En ciddi mağduriyetlerimizde bile de dahi son 40 yılda hiçbir zaman sandıktan ve milli demokrasiden vazgeçmemiş partiyiz."dedi.

CARİ AÇIĞI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sahada seçim çalışmalarında aktif yer almasına cevap veren İnan," Milletvekili adaylarımız olarak 14'ümüzün 14'ü sahada büyük bir gayretle anlatmaya yoğun bir gayret gösteriyoruz. Onların adayları bu yoğun çalışmayı, proaktifliği ortaya koyamadıkları için şehrimizde bir gün dahi kalmamış şehrimizi tanımayan kimseleri aday gösterdikleri için Tunç Bey bu cari açığı kapatmaya çalışıyor. Belediye başkanları işini yapmalı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Van'da ne işi var. Bunu diyerek kendi belediye başkanlarımızı oradan oraya sürükleyecek değiliz. Biz AK Parti İzmir il teşkilatı olarak güçlü bir kenetlenme yaptık mitinglerimiz bunun en belirgin göstergesidir." dedi

İZMİR'DE REKOR SAYI…

14 Mayıs seçimlerinde rekor bir oy alacaklarını ifade eden İnan,"Bu seçim sürpriz sonuçlar doğuracak seçim. İzmir'de rekor sayı ile milletvekili uğurlayacaklarını göreceksiniz. İzmir'de hikâyeye yüzde 17 ile başladık. Bunun üzerine koymayı hedefliyoruz. İzmir'de şehircilik çökmeye başlamış durumda.  Şehircilik esnaf alt yapı üst yapı anlamında ne kadar geri kaldığımızın farkındayız. 35 İzmir projesini yapmasaydık. Trafik başta olmak üzere yapmasaydık şehircilik daha çok çökmüş olurdu. Biz iktidar olarak şehrimizin nefes alması için elimizden geleni yapacağız. " ifadelerini kullandı.

BU STAT AÇILACAK

Karşıyaka stadı ile ilgili konuşan İnan," İzmir'in sokaklarında İzmir hakkını alacak diye sloganlar atıyorlar.  Her türlü adımlarımızda dava açanlar oldu. Körfez geçişi projemize engel olanlar da onlar Karşıyaka projemize engel olanda onlar.  İnşallah Karşıyaka'mıza bu stat açılacak. Biz e hükümet olarak üzerime düşeni yapacağız demeliler. " dedi

ATATÜRK ' BUNU BORÇ BİLİYORUM

Yüksel Taşkın'ın adaylığı hakkında eleştiride bulunan İnan,"O isim CHP'nin başına HDP'yi amiral koltuğuna oturtan isimdir. Ben İzmirli hemşerilerime hakikati anlatıyorum. İzmirli hemşerilerimiz de zaten bunun farkında. Ben bunu hatırlamaya, geçmişimize, ecdadımıza, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir borç biliyorum." dedi.