AKP'li Bergama Belediyesi'nde işçi siyasal çekişmeye kurban edildi

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde mal varlığı tartışmaları ile gündeme gelen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu bu kez de işçi maaşları ile gündemde.

Ailesinden gelen mal varlığı olmadığı halde Almanya ve İstanbul’da villa aldığı iddia edilen ve tekrardan belediye başkan adayı gösterilmeyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu bu kez de işçilerin toplu iş sözleşmesini imzalamaması ile gündemde.  Ocak ayının başında imzalanması öngörülen toplu iş sözleşmesinde Koştu’nun masaya oturmaması işçilerin siyasal çekişmeye kurban edildiği söylentilerini beraberinde getirirken bu hafta gerçekleşmesi öngörülen sözleşme içinde mazeret bildirdiği ve görüşmelere katılmayacağı iddia edildi.

ÜZERİ ÇİZİLMİŞTİ

5 yıllık görev süresinin ardından belediye başkanlığına aday olan Koştu, kardeşinin mal varlığını açıklasın iddialarının ardından üzeri çizilerek tekrardan aday gösterilmemiş ve  Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Bergama için atanan aday olmuştu.  Koştu’nun aday gösterilmemesinin ardından sözleşmeye yanaşmaması parti içi siyasi hesaplaşma iddialarını berberinde getirirken işçilerin siyasal hesaplaşmanın kurbanı oldukları iddia edildi.

VİLLAYA BÜTÇE VAR, İŞÇİYE YOK

Belediye bünyesindeki kadrolu,  Bakırçay ve Beta Ltd. Aş. bünyesindeki yaklaşık 550 işçinin haklarını gözeten toplu iş sözleşmesinde Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun toplu iş sözleşmesi görüşmelerine katılmadığı ve bu hafta gerçekleşmesi öngörülen sözleşme içinde mazeret bildirdiği iddia edildi. Enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında aldıkları ücretlerden yakınan belediye işçileri toplu sözleşme için Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının söz sahibi olduğunu fakat toplu iş sözleşmesi konusunda sendikanın da ısrarcı davranmadığını dile getirdiler.

bergama belediyesi