AKP'nin rüşvet kavgasına İzmirli vekiller de dahil oldu!

TAKİP ET

AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın bir önceki belediye başkanının bir iş yerinden 500 bin lira almasına katıldıkları toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a 'Devlet Bakanı olarak bunu biliyor da üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun' diyerek tepki göstermesi ve sosyal medya üzerinden açıklama yapması Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü.

 

Enver Aputkan, halka açılması gereken sahil şeridinin 500 bin lira karşılığında otellerin kullanımına verilmesi ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u duruma tepkisiz kalmakla suçlamış ve İçişleri Bakanı Soylu’dan konuyla ilgili müfettiş göndermesini istemişti.

Daha sonrasında Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın iddiaya konu olan sahil şeridi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine dava açtığı ortaya çıktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konu ile ilgili, "500 bin lira rüşveti kim aldı? Bir belediye başkanı, rüşvetin hesabını soruyor. Tık yok bakın. İktidardan tık yok" ifadelerini kullanmıştı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.



"500 bin rüşveti kim yedi"
AKP içerisinde tartışmalara neden olan konu gündeme düştüğü gibi muhalefetin ve vatandaşların dikkatıni çekti. 500 bin liralık rüşvet iddiası ile ilgili gerekli adımların atılmamasını eleştiren ana muhalefet partisi sosyal medya platformu Twitter üzerinden #500BinRüşvetiKimYedi hastagi ile duruma tepki gösteriyor.

CHP İzmir Milletvekilleri de soruyor
Twitter'da gündem olan hastag üzerinden CHP İzmir Milletvekilleri de duruma tepki göstermede gecikmedi. Tuncay Özkan, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye meclisinden geçirmek istediği hizmetlerinin engellemesine atıfta bulunurken Sevda Erdan Kılıç "halkı kuru ekmeğe muhtaç bırakanlar, kendi ceplerini dolduruyor" dedi. Atila Sertel ise "işsizlere milyonlar eklenecek, sizinkiler hala rüşvet yemeyi sürdürecek" diyerek tepkisini gösterdi.



 

rüşvet akp serik enver aputkan mehmet nuri ersoy devlet bakanı sahil Şeridi