AKP'nin zarar ediyor dediği İZBETON'a, İZTO takdirname verdi!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis'nde AKP'nin zarar ediyor dediği İZBETON'a, İzmir Ticaret Odası'ndan ödül geldi. Mecliste söz alan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Bülent Sözüpek, 'İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) bugün şirketlere ödüllendirme yazıları çıktı. Yalan beyanlarda bulunan arkadaşlar için tekrar söylüyorum; İZBETON'un 2020 yılı karı 12 milyon 69 bin TL.'

İZMİR GÜNDEMİ/ İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz gün Eylül ayı üçüncü oturumu yapıldı. Meclis toplantısında  Plan Bütçe Komisyonu Başkanı CHP’li Bülent Sözüpek söz alarak, İzmir Ticaret Odası’nın İZBETON’a ödül vermesine değindi. Sözüpek, “Her defasında, bazı şirketlerimizin zarar ettiğini söylüyorlar. İZBETON firmasının zarar ettiğini yine söylediler. Daha önce de anlatmıştım; İZBETON’un kar ettiğini söylemiştim. İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) bugün şirketlere ödüllendirme yazıları çıktı. Yalan beyanlarda bulunan arkadaşlar için tekrar söylüyorum; İZBETON’un 2020 yılı karı 12 milyon 69 bin TL. Bununla ilgili İZTO takdir belgesi vermiştir. Bunu yalan beyanlarda bulunan arkadaşlara ve basın mensuplarına sunmak istiyorum. Bizim belediye şirketimizin zarar etmediğini, kar ettiğini tüm İzmirli vatandaşlarımız görsün” dedi.



CHP’li Sözüpek, İZDENİZ’e aktarılması önerilen 55 Milyon Liralık bütçe konusunda da şunları söyledi: “Borçlarla ilgili de birkaç söz söylemek istiyorum; ülkemizin şu an en büyük sorunu enflasyon. Bu ülkenin ekonomisinin kötü gidişinin sorumlusu mevcut iktidar. Vergi veriyoruz ama o vergiler vatandaşa dönüyor mu? Yollar, köprüler, vatandaşımızdan çıkan vergilerle ödeme garantili bazı şirketlere veriliyor. Elektrik, doğalgaz olarak dönüyor mu? Önümüz kış, her ayda elektriğe, doğalgaza zam geliyor. Biz İZDENİZ’de yaptığımız borçlanmayı neden yapıyoruz? Pandemi sürecini hep beraber yaşadık, bunu defalarca söyledik. Cumhurbaşkanı da bunu defalarca söylüyor; fahiş fiyatların önüne geçemiyoruz. Hatta daha bugün bir karar alınarak, Ticaret Bakanlığı tarafından fiyatları dengelemeye dair bir komisyon kuruldu. Biz bu borçlanmaları niye yapıyoruz? İzmir halkına yatırım yapmak amaçlı yapıyoruz.”


 

izbeton bülent sözüpek akp izto izto takdirname