AKP'ye anket şoku: Yüzde 41,9 "Başarısız" buluyor

TAKİP ET

Avrasya Araştırma Şirketi'nin yaptığı ve Haziran-Temmuz aylarını kapsayan seçmen anketinin sonuçları paylaşıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre Gökhan Özbek'in YouTube yayınına katılan Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Ankete göre Ayasofya'nın cami olarak açılması nedeniyle iktidara oy vereceklerini açıklayanların oranı yüzde 0,2 oldu. Açılışın tercihini etkilemeyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 99,7 oldu.

Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'nin en büyük sorunu olarak ekonomi ve işsizlik. Öyle ki ekonomi ile ilgili sıkıntı, “Ekonomik problemler” olarak sorunlar sıralamasının başında, “Enflasyon-pahalılık” başlığıyla da üçüncü sırada yer aldı.

Katılımcılar, "Hükümeti genel olarak başarılı buluyor musunuz?" sorusuna ise yüzde 41,9 oranında “başarısız”, yüzde 30,3 oranında “başarılı” yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı genel olarak başarılı buluyor musunuz?" sorusunda ise başarısız bulanların oranı yüzde 40 oldu.

Daha önceki bir çok anketin aksine Erdoğan ve hükümeti arasında tercihler açısından büyük bir fark ortaya çıkmadı. Hatta Cumhurbaşkanını başarılı bulanların oranı hükümeti başarılı bulanların biraz altında kaldı.
"Bugün Seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna Temmuz'da verilen yanıtlayanların yüzde 35'i AK Parti, yüzde 28,4'ü CHP, yüzde 12,4'ü İYİ Parti, yüzde 11,7'si HDP, yüzde 7,4'ü MHP dedi. Yeni partilerden DEVA'ya oy veririm diyenlerin sayısı yüzde 2,2, Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ne oy veririm diyenler ise yüzde 2,3 oldu. Ayasofya'nın cami yapılmasının kesinleşmediği Haziran ayına göre AK Parti oyunda bir artış olmadı.