Akşener: Aslında biz Recep Bey'i de kurtaracağız

TAKİP ET

Sinop'ta halka seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, tek adam sistemini eleştirdi: Aslında biz Recep Bey'i de kurtaracağız. Adamcağız bir haftada 36 imza atmak zorunda. Böyle bir şey olabilir mi?

Sinop'ta halka seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, tek adam sistemini eleştirdi: Aslında biz Recep Bey'i de kurtaracağız. Adamcağız bir haftada 36 imza atmak zorunda. Böyle bir şey olabilir mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Sinop İskele Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti için yurttaşlardan oy isteyen Meral Akşener, Millet İttifakı iktidarında maaşlarda ve atamalarda yaşanan adaletsizliklerin giderileceğini söyledi.

Akşener, 'Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan kriz hakkında ise; "Biliyorsunuz masadan ayrıldım. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu geldi. İki güzel insan ikisi de cumhurbaşkanı yardımcılığına getirdik. 'Sizi o masaya kim oturttu tekrar?' diye sordular. Beni jet hızıyla Mansur Yavaş oturttu" dedi. 

İYİ Parti lideri Akşener, yurttaşların "Başbakan Meral" sloganlarına ise "Bedava olmaz. Oy vereceksiniz" diyerek sandığı işaret etti. 

Meral Akşener, burada yurttaşlara seslendi. Meral Akşener'in açıklamaları şöyle oldu:

HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ben İYİ Parti'ye oy istiyorum. Aynı zamanda Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Sayın Kılıçdaroğlu'na da oy istiyorum. Biz bu ucube sistemi birlikte değiştirmeliyiz. Aranızda torunları, kardeşleri, evlatları 82 puan almış ama AK Parti bünyesinde ayısı, dayısı olmadığı için gidip 52 puanlı bir tanıdık sahibi, liyakatsiz kişinin karşısında atanamamış gençler yapıldığı bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz.

İYİ Parti kazanacak Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak. Emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıydı. Biz o aradaki farkı düzelteceğiz. Atanamayan 100 bin kişiyi atayacağız. Kadrosuz kalanları kadrosunu vereceğiz. 2020 yılında soru çalınarak mağdur olmuş KPSS'lilerin mağduriyetini gidereceğiz. Sinop mutlu şehir olacak. Ucube sistemi birlikte değiştireceğiz. Harami düzeni birlikte değiştireceğiz.

'BAŞBAKAN MERAL' SLOGANLARINA YANIT: BEDAVA OLMAZ

Bedava olmaz, oylarınızı vereceksiniz. Ben de kimseyle pazarlık etmeden bu ucube sistem değişecek sonra da başbakan olacağım. 

BENİ MASAYA JET HIZIYLA MANSUR YAVAŞ OTURTTU

Ben Sayın Mansur Yavaş’la Sayın İmamoğlu’nun mutlaka bu sistemin içerisinde olmasını istemiştim. Masada bir problem oldu. Mansur Bey ve Ekrem İmamoğlu; her ikisi de geldiler. Şahsıma dair bir talebim olmadığı ortaya çıkınca her ikisini etkili, yetkili birer Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı’na getirdik. El birliğiyle imzaladık.

Bir televizyona gittim. Televizyonda ilgili arkadaşımız; 'Siz o masaya nasıl oturdunuz? Diyorlar ki; Dış güçler oturttu' dedi. Beni o masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu' dedim.

O PARAYLA KAÇ ÇOCUK OKUTULURDU?

Artık işleri iftiraya kaldı. Söyleyemedikleri bir şey var; o da 'hırkız' diyemiyorlar. Çünkü kendileri hırsız. 5 maaşlı danışman olmayacak 10 maaşlı danışman olmayacak. 16 milyar lira AK Partili 3 müteahhide verildi. O parayla kaç çocuk okutulurdu. Bu harami düzeni değiştireceğiz. Gençler sandığa mutlaka gideceksiniz.

BİZ RECEP BEY'İ DE KURTARACAĞIZ

Aslında biz Recep Bey'i de kurtaracağız. Adamcağız bir haftada 36 imza atmak zorunda. Böyle bir şey olabilir mi? Onun için her şey yanlış. 5 -10-15 maaş alan danışmanlar var haram olsun zıkkım olsun. Adalet sağlanacak, hesap sorulacak.

​Kaynak: Gerçek Gündem

Sinop Altılı Masa Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener  Mansur Yavaş