Akşener'den 'Sinan Ateş' açıklaması: 'Ailesinin bir özel talebi oldu'

TAKİP ET

İYİP Genel Başkanı Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesinin Meclis'te soru önergesi verilmemesini talep ettiğini söyledi.

Akşener'den 'Sinan Ateş' açıklaması: 'Ailesinin bir özel talebi oldu'

   

İYİP Genel Başkanı Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesinin Meclis'te soru önergesi verilmemesini talep ettiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

04.01.2023

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısındaki konuşmasında Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşinin Meclis'te soru önergesi verilmemesini talep ettiğini duyurdu.

Akşener "Ankara bir suikaste sahne oldu. Sinan Ateş'e düzenlenen suikast, Emniyet birimlerini ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Bu olayın acilen aydınlatılması için ellerinden geleceğini yapacağına inanıyorum" dedi.

"Ailesinin bir özel talebi oldu" diyen Akşener "Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu. Allah yeniden hepsine sabır versin" ifadelerini kullandı.

Akşener konuşmasının devamında "Bu yıl kıymetli bir dönüm noktasındayız" diyerek Cumhuriyet'in 100'üncü yılına girildiğini belirtti. Akşener "Artık gün gibi ortada duruyor ki o sene bu sene. Bu sene Cumhuriyetimizi ikinci asrının şafağında Türk milleti yeniden tarih yazacak" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasındaki "bizim sırtımızda küfe var" sözlerini eleştiren Akşener "Sizin sırtınızda bir küfe var ama orada 85 milyon vatandaşımız yok, 5 müteahhitiniz, yandaşlarınız var" diye konuştu.

Kendi asgari ücret tekliflerini hatırlatan Akşener "Bizim teklifimizin bir yanında işverene destek de vardı. Erdoğan bunun 250 lira olacağını söyledi. Bu kabul edilebilir bir rakam değil. Enflasyona endekslersek 400 lira olması gerekir" dedi.

Enflasyon sarmalı sürdükçe, gelen ücret artışlarının eriyeceğini söyleyen Akşener "Eğer ki, milletimize bir faydanız dokunsun istiyorsanız; öncelikle enflasyonu düşürün! Ama şimdiden söyleyeyim: Nebati Bakan’ın ışıltılı gözleri ve boş sözlerine, Erdoğan'ın tarot fallarına bakarak enflasyonu düşüremezsiniz" diye konuştu.

Akşener "Erdoğan, seçimi kaybedeceğini anladı. Yavaş yavaş bunu içselleştirmeye başladı" dedi.

meral akşener sinan ateş