Akşener'den Soyer'in sözlerine ilk yorum!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tartışmalara sebep olan konuşmasına İYİ Parti Lideri Akşener'den ilk yorum geldi. Akşener, "Atatürk'ün 'olabilirler' sözünü hüküm cümlesi olarak kurmuş, orada sorun var. Bu dönemde Cumhur İttifakı'nın bizimle ilgili yaratmaya çalıştığı atmosfere ve ekonomideki ağırlığın, kötülüğün, işsizliğin, yoksulluğun kapatılması için ortaya koyabilmek için her bir hatamızın üzerinde tepiniyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentteki tarihi 100.yıl kuruluş yıldönümü kutlamalarında yaptığı konuşmanın tartışmaları devam ediyor. İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'den de ilk yorum geldi. 

Fox TV yayına katılan İYİ Partili Lideri Akşener, "Tunç Soyer'in sözlerini daha önce dinlememiştim, bugün burada olacağım için baktım. Aslında Atatürk'ün 'olabilirler' sözünü hüküm cümlesi olarak kurmuş, orada sorun var. Bu dönemde Cumhur İttifakı'nın bizimle ilgili yaratmaya çalıştığı atmosfere ve ekonomideki ağırlığın, kötülüğün, işsizliğin, yoksulluğun kapatılması için ortaya koyabilmek için her bir hatamızın üzerinde tepiniyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Ben İnkilap Tarihi hocasıydım. Bu tür hüküm cümleleri rahatsızlık yaratır, dolayısıyla gerek yoktu. 'Hatta ihanet içinde olabilirler' diye geçer Atatürk'ün sözü... Bu şekilde söylense problem yok. Bizim cenahın, yani Millet İttifakı yapılarının ya da 6'lı masanın yöneticilerinin hepsinin daha sağduyulu olmasında fayda var.  Yıllarca 'Osmanlı veya Cumhuriyet' dendi, yıllarca 'Abdülhamit Han veya Atatürk' dendi... Bunların hepsi hatalı cümleler... Aralarına 've' koymamız lazım, veya değil... Artık bunları aşmamız lazım. Çünkü egzejere edilmeye müsait her cümlenin üzerinde tepiniyorlar" diye konuştu.