Akşener'den zamlara tepki: Adı konmamış IMF programı

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından, birçok mal ve hizmetin vergileri ile harçların artırılmasına tepki gösterdi. Akşener, zamları eleştirerek "Adı konmamış bir IMF programı" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından, birçok mal ve hizmetin vergileri ile harçların artırılmasına tepki gösterdi. Akşener, zamları eleştirerek "Adı konmamış bir IMF programı" ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından, Resmi Gazete’de gece yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birçok mal ve hizmetin vergisinde ve harçlarda yapılan artışlara tepki gösterdi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

-Ülkemizde ismi konulmamış bir IMF programı uygulanıyor. Maaşlar henüz yatmadan her şeye gelen zamlarla erimeye devam ediyor.

-Bütçe açığını, halkın sırtına yüklenerek kapatamazsınız. Eğer kemer sıkılacaksa, önce israfı ve gösterişi bırakıp sizler kendi kemerinizi sıkın, görelim!

“MİLLETİN SOFRASINDAKİ EKMEKTEN ELİNİZİ ÇEKİN”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da çağrıda bulunarak, “İktidar, gece yarısı kararnameleriyle beceriksizliğinin zamlı faturasını vatandaşa kesiyor. Temel insani ihtiyaçlara ‘haraç' ile ekonomi düzelmez. Acı reçeteyi iktidar önce kendisine uygulamak zorunda. Defalarca ikaz ettik: Anayasaya, yasalara ve hukuka uyun. Tüm kurumların her kademede yetkin isimlerle çalışmasını sağlayın. Bağımsız kurumlardan elinizi çekin. Devleti batırma projesi olan KKM’yi sonlandırın. Önce Beştepe tasarrufa başlasın: Cumhurbaşkanlığı envanterindeki uçakları ve araçlarınızı azaltın. Kamu ihale mevzuatını değiştirin. Varlık Fonu gibi paralel Hazine uygulamalarına son verin. Sözde değil özde şeffaflığa TÜİK hesaplarından başlayın. Tüm kurumları Sayıştay denetimine açın. Milletin sofrasındaki ekmekten, banyosundaki temizlik malzemelerinden, cebindeki telefondan elinizi çekin” ifadelerini kullandı.

“2001 MODELİNE DÖNÜŞ”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ise, “2001 Modeline dönüş. Artan vergilerle beraber düşecek satın alma gücümüz, 1997’den bu yana en yüksek Temmuz enflasyonu ile tanışmamızla daha da düşecek. Böylece seçim vaatlerinin faturası dolaylı vergilerle yine orta sınıfa ve dar gelirliye kesilmiş olacak” açıklamasında bulundu.

Sözcü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ali Babacan IMF programı