Akşener partisinin İzmir adayını açıkladı

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Akşener yerel seçimde 81 ilde aday çıkarmayı düşündüklerini belirterek, "Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık. Biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" dedi. Akşener, partisinin İzmir adayını da açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimde 81 ilden aday çıkarmayı düşündüklerini, kendisinin de bunu desteklediğini, ancak son kararın Genel İdare Kurulu (GİK) tarafından verileceğini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube yayınına katılan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, partisinin yerel seçim kararını açıkladı.

‘PARTİYİ CHP’NİN ADAYLARINI SEÇTİRMEK İÇİN KURMADIK’ 

81 ilde aday çıkarmayı düşündüklerini söyleyen Akşener, “Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık. Biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız” dedi.

Akşener, “Arkadaşlarımız diyor ki biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara da dahil. Ben de katılıyorum buna” ifadesini kullandı.

İZMİR ADAYI ÜMİT ÖZLALE 

Partisinin İzmir adayını da açıklayan Akşener, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor” dedi.

MASADAN NASIL KALKTI? 

Akşener, altılı masadan kalkmasıyla ilgili de “Diğer 4 lider Kemal Bey’in adını verdi. Ben anket sonuçlarını araştıralım, vatandaşın sesini dinleyelim dedim. Kemal Bey de, ‘Tamam o zaman biz 5 lider imzalarız, siz imzalamayın’ dedi. Ben de masadan kalktım” değerlendirmesinde bulundu.

meral akşener izmir ümit özlale