Aliağa'da CHP Tabanı değişim istiyor!

TAKİP ET

CHP'de kongreler takvimi, mahalle delege seçimleriyle sürüyor. 3 Temmuz'da başlayan delege seçimleri, 30 Temmuz'a kadar devam edecek.

Aliağa ilçesinde ise delege seçimlerinin akıbeti bilinmiyor. Zira ilçe yönetimi, bugüne kadar hangi mahallelerde, kimlerle ve ne şekilde delege seçimi yapıldığı, bu seçimlerde kimlerin delege olarak seçildiği konusunda basın mensuplarına ya da kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu da partililerin kafasında soru işaretlerine sebep oluyor.

30 Temmuz’a kadar devam edecek olan delege seçimlerinin ardından ise 5 Ağustos tarihinden itibaren ilçe kongreleri başlayacak.

CHP’li İşadamı Ali Serçe: “Yeter artık, biz de varız”

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı için kapalı kapılar ardında bazı isimler telaffuz edilirken, uzun yıllardır partiye hizmet vermiş ilçenin tanınmış esnaflarından Ali Serçe “Parti tabanı, her şeyin kapalı kapılar ardında, üç beş yönetici ile konuşulmasından rahatsız. Ben bunca yıl bu partiye gerek maddi gerek ise manevi olarak destek verdim, hizmet ettim. Bize bile kimsenin bilgi verdiği yok. Bize İlçe Başkanlığı konusunda dendi ki ortak aday belirlensin, herkes o adayın arkasında dursun. Biz de hizipçilik yapmamak adına bu karara destek verdik. Ancak bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki ‘ortak aday’ söylemi oyalama taktiği imiş. Şuan ki yönetimden üç arkadaş gittikleri yerde açık açık aday olduklarını söylüyorlar.
Genel başkanımız dahil herkes değişim istiyor. Aliağa’daki CHP tabanı da değişim istiyor. Değişim isteyen iş adamlarımız, esnaflarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz ile birlikte bu partinin üzerindeki ölü toprağını silkeleyip, kapalı kapıları ardına kadar açacağız. Sözde değil, özde CHP’li olan tüm Atatürkçüler, aydınlar ve ilericiler ile birlikte partimizi yeniden eski coşkusuna kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. Kimse bu partiye gönül vermiş, emek vermiş, oy vermiş insanları yok sayıp, kendi başına at koşturamaz. Yeter artık. Biz de varız!” diye konuştu.

Ali Serçe’nin partinin geçmiş yönetimlerinde yer alan Engin Gündüz, Saim Yurdakul ve Osman Murat gibi isimler tarafından da desteklendiği ve mahallelerde değişim isteyen partililer ile toplantılar düzenlendiği öğrenildi.

CHP ali serçe aliağa