Altay'da bekleyişin ismi ''Alsancak Stadyumu''

TAKİP ET

İzmir ve Türk futbolu için önemli bir yere sahip olan Altay stadyumunda meraklı bekleyiş sürüyor.

Oktay Güçtekin / İzmir ve Türk futbolu için önemli bir yere sahip olan Altay stadyumunda meraklı bekleyiş sürüyor.

 İzmir’in köklü kulüpleri arasında yeralan Altay’da evine döneceği tarih merak uyandırıyor. İlk yarıdaki  maçları İzmir Atatürk Stadyumunda oynayan ancak trübünlerin sahaya uzaklığından kaynaklı olarak taraftar baskısını yeteri kadar rakiplerini hissettiremeyen Siyah-Beyazlı ekip, ikinci yarı için Bornova Doğanlar Stadyumununda maçlarını oynama kararı almıştı.

İzmir Futbol Ligi’ni 14 kez,  Türkiye Kupası’nı ve Türkiye Futbol Şampiyonasını 2’şer kez müzesine götürmeyi başaran Altay’da Alsancak Stadyumu hasreti devam ediyor. Türk futbolu ve Altay için önemli bir yere sahip olan Alsancak Stadyumu bir türlü tamamlanamadı. 2015 yılında depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılan ve 2017 yılında Gürsel Aksel Stadyumu ile aynı anda temeli atılan Alsancak Stadyumun akıbeti,  Gürsel Aksel’in faliyete geçmesine rağmen belirsizliğini koruyor.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında yapımının tamamlanacağı söylenen ancak bazı maddi nedenlerden dolayı yaklaşık altı ay iş çalışması olmayan stadyumda şuan ise tam anlamı ile sessizlik hakim.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından Gürsel Aksel ile birlikte temeli atılan ve tabelasında bitiş tarihi olarak 550 iş günü yazan stadyumun 19.04.2019 tarihinde tamamlanması öngörülüyordu.

Siyah-Beyazlı ekibin taraftarları geçtiğimiz günlerde Alsancak Stadyumu’nun önünde toplanarak 106. yaşını meşaleler ile kutladı. Evine geri dönüş için gün sayan taraftarlar “Alsancak Altay’ındır” sloganları atarak stadyumlarına kavuşmak istediklerini dile getirdi.

Stadyumunun henüz TOKİ’de olmasından kaynaklı olarak çalışmaların hangi aşamada olduğu yönünde tam olarak bilgi bulunmuyor.Yönetimin stadyumun haber olmasını istememesinden kaynaklı taraftarların ve İzmirli sporseverlerin ise meraklı bekleyişi sürüyor.
 

altay alsancak stadyum bekleyiş ismi bitmeyen