Altılı masanın adayı ile ilgili olay iddia! 'Kesin kararını verdi…'

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kesin kararını verdiğini ve 6'lı masadan engel beklemediği ileri sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kesin kararını verdiğini ve 6'lı masadan engel beklemediğini savundu.

Selvi, bugünkü yazısında CHP liderinin olası adaylığı hakkında şunları yazdı:

"Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kesin kararını vermiş durumda. Hedefine doğru yürüyor. CHP’de adaylığına kimsenin karşı çıkmasını beklemiyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kendisine rağmen aday olmalarına ise engel olmakta kararlı. Eğer cumhurbaşkanı adayı olacaksa bunları yapması gerekiyordu. En doğal hakkıydı. Kılıçdaroğlu cesaretli davrandı, kararlı olarak hareket ettiği için bugün CHP içinde tartışmasız cumhurbaşkanı adayı haline geldi. Oysa daha 1 yıl önce Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ilk üçte çıkarken Kılıçdaroğlu ismi yedinci sıradaydı. Şimdi yedinci sıraya İmamoğlu geriledi, Kılıçdaroğlu ilk üçe girmeyi başardı.

Meral Akşener’in bir türlü ortak adayımız Kılıçdaroğlu dememesi, Temel Karamollaoğlu’nun Abdullah Gül ismini yeniden gündeme getirmesi, Ali Babacan’ın ortak aday çıkmazsa cumhurbaşkanı adayıyım demesi onu tedirgin ediyor mu?

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine 6’lı masada bir sorun beklemediğini, ortak cumhurbaşkanı adaylığına diğer liderlerin engel olmayacağını söylediği ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine verdiği mesajlar bu yönde. Ama 6’lı masada en az iki liderin Erdoğan’ın karşısında Kılıçdaroğlu ile seçimin kazanılacağından kuşkulu olduklarını biliyorum."

medyaradar.com

kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı millet ittikafı