Altın fiyatlarında düşüş!

TAKİP ET

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından düşüşe geçti.

Fed, dün yılın son toplantısında politika faizini 50 baz puan artırarak 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,25-4,50 aralığına yükseltti.

Banka, her ne kadar faiz artırım hızını yavaşlatsa da projeksiyonlar Fed üyelerinin federal fon oranına ilişkin tahminlerinin 2023 sonu için yüzde 4,6'dan yüzde 5,1'e yükseldi.

ALTIN FİYATLARI BASKILANDI

Fed üyelerinin gelecek dönem projeksiyonları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının şahin olarak değerlendirilmesi ile dolar talebi artarken, altın fiyatları baskılandı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Bu gelişmelerle altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışına göre yüzde 0,7 azalışla bin 75 liradan işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel yüzde 0,2 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü bin 82 liradan tamamlamıştı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın bin 760 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 150 liradan satılıyor.

GÖZLER AVRUPA'DA

Analistler, Fed'in dünkü faiz kararının ardından gözlerin bugün Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının toplantılarından çıkacak kararlara çevrildiğini belirterek, yoğun veri gündeminin de altın fiyatlarının üzerinde etkili olmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Fed Fed Başkanı Jerome Powell altın