Altınordu'nun eski başkanından Alsancak Stadı açıklaması

TAKİP ET

Altınordu'nun eski başkanı Bülent Erdik, 26 Kasım'da açılacak İzmir Alsancak Stadı için kırmızı-lacivertlilerin de söz sahibi olduğunu söyledi

Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre;İzmir'in emektar İzmir Alsancak Stadı, 26 Kasım'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle yeniden kapılarını açmaya hazırlanırken, Altay ve Altınordu kulüpleri arasında yaşanan kullanım hakkı tartışmaları da sürüyor.

Altınordu Kulübü eski başkanı Bülent Erdik, Türk futbol tarihinde ilk resmi maçın oynandığı emektar statta, kırmızı-lacivertlilerin de kullanım hakkı olduğunu ifade etti. 1962 yılında o zamanki ismiyle Beden Terbiyesi İzmir Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları protokolü gerekçe gösteren Erdik, "Başkanlığım döneminde eski arşivleri düzenlerken söz konusu protokolü bulan benim. Protokolün aslı devlet arşivlerinde de yer alıyor" dedi.

KULLANIM ORTAK OLMALI
DEVLET ile ters düşmemek için stat üzerindeki haklarını dava konusu yapmadıklarını belirten Erdik, "Alsancak sadece Altay ile özdeşleşmiş bir stat değil. Altay gibi, Altınordu'nun, Göztepe'nin ve Karşıyaka'nın efsane futbolcuları bu statta futbol oynadı. Altınordu da burada yapılan protokol gereği hak sahibi. Varlığımızı kimse inkar edemez. Zamanında devletin biriminin kulübe verdiği bir taahhüt var. Elimizdeki protokol Altay'ın belgesinden daha geçerli" dedi.

altınordu bülent erdik alsancak stadı