Ankapark'ın kapıları açıldı, talan ve israf ortaya çıktı

TAKİP ET

Melih Gökçek döneminde inşa edilen Ankapark'ın kapıları gazetecilere açıldı. Tesisin mevcut durumu, talan ve israfı gözler önüne serdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Duygu Şimşek, "Geç gelen bir adalet oldu ama sonunda tesis bize teslim edildi" dedi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar maliyetle inşa edilen Ankapark'ın kapıları ilk kez gazetecilere açıldı. AOÇ arazisinin 1 milyon 300 bin metrekarelik bölümüne inşa edilen tesisin mevcut durumu, kamu kaynakları ile gerçekleştirilen talan ve israfı gözler önüne serdi.

Ankapark'ın çürümeye terk edilen oyuncakların istiflendiği depoları, tesis için yapılan ölçüsüz harcamaları ortaya koyuyor.

Depoların girişine yerleştirilen dev büyüklükteki dinozor marketlerindeki tahribat, israf abidesine dönüşen tesisin durumunu özetliyor.

Depolarda ayrıca, milyonlarca lira harcanan oyuncaklar da üst üste yığılmış ve çürümeye terk edilmiş halde bekletiliyor.

Toplam 50,4 milyon dolara inşa edilen ve hiç kullanılmayan teleferiğin 30 metre uzunluğundaki üç direği de depo alanından görülebiliyor.

GEÇ GELEN BİR ADALET OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Duygu Şimşek, "Geç gelen bir adalet oldu ama sonunda tesis bize teslim edildi. Alanın güvenliği parkın işletmecisi tarafından sağlanıyordu. Çok fazla hırsızlık olayı yaşandı. Oyuncaklar, kablolar... Mahkeme kararı olmadığı için tesise girip güvenliği sağlayamadık. İşletmeci de hırsızlık olaylarına göz yumdu. Neyse ki şu an tesis bize devredildi. Bundan sonra güvenliği biz sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

Kedili fıskiye... 697 bin 591 dolar. Harcama, görseldeki yapının yanı sıra müzik sistemi, elektronik devreler ve minyatür heykelleri de kapsıyor

T-Rex İstastonu... Yalnızca sekiz ay kullanılabildi.

Küçük Türkiye oyuncağı... 14 milyon 500 bin TL’ye inşa edildi

Maliyeti 6 milyon 166 bin dolar