Antalya açıklarında batan geminin kayıp 8 mürettebatı aranıyor!

TAKİP ET

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında batan 'Joe 2' adlı boksit madeni yüklü geminin kayıp 8 mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor. Gemide bulunan 14 mürettebattan 5 kişi kurtarılmış, 1 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Boksit madeni yüklü olan Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında batan “Joe 2” adlı geminin kayıp olan 8 mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor.

İskenderun'dan Ukrayna'nın İzmail Limanı'na gitmekte olan Gine Bissau bayraklı 3000 ton boksit madeni taşıyan 'Joe 2' adlı geminin, dün sabaha karşı Kumluca açıklarında batmasının ardından arama ve kurtarma çalışması başlatıldı.

Kaptan Bassem Arıs, 2'nci kaptan Azız Kherbek, başmühendis makinist Mhmod Smea, 2'nci makinist Alaa Mansour, silici Alı Beshlavı, usta gemiciler Mustafa Hemden, Jaafar Haıfa, Hasan Jaser, Nabıl Hasan ve Abdulrahman Fawakhrjı, yağcılar Emad Jrad, Gadır Shaaban ve Bassım Tawıl ile aşçı Ramez Namrah'tan oluşan Suriyeli 14 mürettebattan 5 kişi kurtarılırken, 1 kişi hayatını kaybetti.

Kayıp 8 kişinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı TCSG Umut (SG 703) korvetinin yanı sıra 1 Sahil Güvenlik uçağı, 2 Sahil Güvenlik helikopteri, TCG Giresun ve TCG Gökova fırkateynlerinin arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

(DHA)

antalya batan gemi mürettebat