Apple, yastık altına koyulan telefonlar konusunda uyardı

TAKİP ET

Apple, kullanıcılarından, cihazlarını şarj etmek için prizlere taktıklarında uzun süreli teması önlemeleri konusunda bir kez daha uyardı.

Birçok insan, akıllı telefonlarını şarj ederken kullanmaktan çekinmiyor ve bu süreçte sosyal medya gezinmek, oyun oynamak ya da mesajlaşmak gibi aktiviteleri sürdürüyor. 

Uzmanlar, şarj esnasında telefon kullanmanın bazı riskleri beraberinde getirdiğini belirtiyor. Özellikle yüksek güçle şarj edilen cihazlar, kullanım esnasında aşırı ısınabilir ve bu da pil ömrünü kısaltabilir tehlikeli durumlar yaratabilir.

ŞARJ UYARISI

Amerika'nın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple, kullanıcıları, şarj olması için prize taktıkları cihazlarıyla uzun süre temastan kaçınmaları konusunda uyardı.

Apple'ın internet sitesinde, iPhone işletim sistemi iOS'un son sürümüne "iPhone için önemli güvenlik bilgileri" başlığı altında, gece boyunca telefonunu şarj eden kişilere yönelik uyarılar yer aldı.

APPLE, TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Apple, kullanıcılara, "Aygıt çalışır durumdayken güç kaynağına takılıyken cildinizin aygıtla, güç adaptörüyle ya da kablosuz şarj aletiyle uzun süre temas halinde olmasını engellemek için sağduyulu davranın." çağrısında bulundu. 

Uyarılarda, cihazın güç kaynağına takılı şarj kablosu ve bağlayıcısının uzun süre ciltle temas etmesinin ve şarj edilen cihazın havalandırılmayan alanlarda bulunmasının, "rahatsızlığa ya da yaralanmaya yol açabileceğine" işaret edildi.

TELEFONU YASTIK ALTINA KOYMAYIN

Bilgilendirme yazısında kullanıcılara; cihazlarını, kablosuz şarj aletini güç adaptörünü battaniyelerinin, yastıklarının ya da vücutlarının altına koymamaları ve bu şekilde uyumamaları da tavsiye edildi.

Apple iPhone iPhone işletim sistemi iOS