Arabistan'dan sıcak hava dalgası geliyor

TAKİP ET

Hava sıcaklığı İç Anadolu bölgesinde mevsim normallerin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre, yurdun kuzey kesimleri parçalı, çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı iller yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu açık geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye’yi genelinde etkili olan 'Eyyam-ı bahur' sıcakları yurdun kuzey kesimlerini 10 derecelik düşüşle terk etti ancak bu kez “Basra” sıcakları Güneydoğu Anadolu bölgesine giriş yaptı. Bugün Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

BASRA SICAKLARI GÜNEYDOĞU’YU KAVURACAK

Güneydoğu Bölge genelinde sıcaklık mevsim normallerin 8 derece üstüne çıkacak. Perşembe günü bazı illerde sıcaklık 45 dereceyi bulacak. Güneye yakın ilçelerde 48 derece gibi 'maksimum' değerler görülebilir.

Rüzgar genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

PROF. DR. ŞEN’DEN SICAK HAVA UYARISI

İstanbul’da rüzgar da üşütür gibi oluyor, sabah 21-22 derece idi. 10 11 derecelik düşüşler devam ediyor. Pazar gününe kadar bu şekilde devam edecek. 

Marmara’nın kuzeyi ve Karadeniz kıyılarına yağmur gelecek. Bugün, Perşembe ve cuma gününe kadar hafif yağışları göreceğiz.

Pazar günü Arabistan’dan sıcak hava dalgası geliyor. Pazar günü Marmara Bölgesine bir yağış geliyor. Barajlara çok katkısı olacağına inanmıyorum. Bundan sonra 15 gün önceki gibi aşırı sıcaklar beklenmiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1 ay daha sıcaklıklar devam edecek.

Bugün Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli rüzgar var, İzmir’e kadar. Rüzgar saatte 60 km hıza ulaşabilir.

Bazı illerde bugün için beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33

İstanbul: Parçalı, çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu ve açık 35

Antalya: Az bulutlu ve açık 31

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 44

KAYNAK: CNN TÜRK

Meteoroloji Hava Durumu İstanbul