Asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan flaş açıklamalar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında gazeteciler Hande Fırat ve Zafer Şahin'in sorularını yanıtlıyor. Yılmaz'ın açıklamaları şöyle: Makro ekonomik büyüklüklerimiz, güncellenecek. 3 yıllık ileriye dönük yeni tahminlerimiz, hedeflerimiz ortaya konacak. Yapısal referomlar da yer alacak. Eylül ayına kadar bu çalışmalarımızı tamamlamayı öngörüyoruz. Bu döküman öngörülebilirlik sağlayan bir döküman. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Bir seçim  yaşadık, siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Bu ekonomi için de çok kıymetli. 5 senelik bir perspektifimiz var. Şeffaf bir şekilde toplumun önüne konmuş olacak program. Aynı zamanda bir ortak akıl sonucu ortaya çıkacak. Biz Türkiye Yüzyılı'nın ilk kabinesiyiz ve bu yüzyılı 85 milyon ile birlikte inşa edeceğiz. İlgili tüm taraflarla istişare içinde olacağız. Bizim temel düsturumuz istişare.

 

 

ENFLASYON

Dünyanın da bizim de temel meselemiz. Bir taraftan da dünyada resesyon riski var. Son 3 yıla baktığımızda reel tarafta çok güçlüyüz. Şimdi enflasyon ile topyekün mücadele zamanı. Bir tarafında işin para politikaları var. Bundan ibaret değil bir taraftan maliye politikası ile uyumlu olmalı. Sektörel politikalar da enflasyonu etkiliyor. 

TARIM VE GIDA POLİTİKALARI

Denetimlerden tutun, tarımdaki verimliliğe varıncaya kadar çok sayıda başlık var. Tarım sektörü stratejik ve hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür. Kalkınma denince akla sanayi geliyor ancak tarım da çok çok önemli. Gıda konusuna büyük önem veriyoruz. Seçim beyannamemizde de çok önemli politikalar koyduk ortaya. Tarım Bakanımız Ekonomi koordinasyon ekibimizin bir üyesi. Kapsamlı bir şekilde değişik bakanlıkların da katkısıyla büyük önem atfedeceğiz. Gıda ve kiralarla ilgili adımlar atılacak.

asgari ücret ekonomi işçi iktidar enflasyon