'Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belli oldu!

TAKİP ET

Son dakika haberi... Asgari ücrette yol haritası netleşmeye başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta toplanması bekleniyor.

Asgari ücret belirleme çalışmalarında geri sayım sürerken, asgari ücretin ne kadar olacağı gündemde yer almaya devam ediyor.

HaberTürk'ün haberine göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9 Aralık'ta toplanacak.

ASGARİ ÜCRETİ ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak. Son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücreti AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

BAKANLIK ASGARİ ÜCRET İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlattı.

2023 yılında geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak bu araştırmada asgari ücret beklentileri tespit edilerek değerlendirilecek.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Mevcut asgari ücret halen net 5 bin 500 TL düzeyinde bulunuyor.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50 ZAM BEKLENTİSİ

Geçen yılbaşında asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış, iktidar yönetiminden gelen açıklamalar ve enflasyonun bu yıl geçen seneye göre daha yüksek seyretmesi, bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam beklentisi oluşturdu.

Asgari ücrete yüzde 50 zam uygulanması halinde, yeni yıl için ücret 8 bin 250 lira olacak.

Ancak 2023 Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin bu rakamı da geçebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Asgari Ücret Tespit Komisyonu