Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Sosyal Güvenlik Uzmanı açıkladı! İşte konuşulan rakam

TAKİP ET

Asgari ücrete yıl sonu gelmesi planlanan zam ile ilgili yeni tahminler yapıldı. Yapılan tahminlerde olası asgari ücret için rakam verildi.

Bakan Bilgin, asgari ücret artışına ilişkin yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız" diye konuştu. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır olası asgari ücret artışı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, asgari ücret ile ilgili kritik seviyeyi açıkladı.Nayır Gazetevatan.com’a konuştu. 

‘ASIL ARTIŞ YIL SONUNDA’ 

Asgari ücrete yapılan ek zamma dikkat çeken Nayır, “Yıl ortası yapılan zam 6 yılın ardından yapılan bir zamdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle bunun bir ara zam olduğunu, asıl artışın yıl sonunda asgari ücret komisyonun işçi ve iş veren tarafıyla yapacağı çalışmalarla belirleneceğini belirtti.” dedi.

Zam beklentisi ile ilgili konuşan Mert Nayır, “Enflasyonun ağustos ayı itibarı ile yüzde 80 olması, yıl sonuna doğru düşüş göstermesi beklentilerinin yanında pazar enflasyonun halen yüksek olması asgari ücrette ki beklentileri artırıyor.” ifadelerini kullandı.

8 BİN TL SEVİYESİNE GETİRİLMESİ

Asgari ücret zam beklentisini de açıklayan Nayır, Benim beklentim asgari ücrete yine en az yüzde 50- 55 bandında bir artışın yapılarak secim öncesi psikolojik sınır olacak olan 8 bin TL seviyesine getirilmesi.

YURT GAZETESİ

asgari ücret maaş zam