Aslanoğlu'ndan özgür basın vurgusu!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İl Başkanlığında, Lozan'ın 100. yılına değinirken, gazeteciler ve basın bayramını kutladı.

Fatma SEVDİ/ İZMİR GÜNDEMİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, basın toplantısında, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti. Aslanoğlu, Lozan'ın 100. yılını kutlarken bu antlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti için "tarihi bir antlaşma" olduğunu belirtti. 


DİPLOMATİK ZAFERİN ADI 


Başkan Aslanoğlu Lozan'ın Türkiye Cumhuriyeti için önemini şu sözleriyle aktardı: "Değerli basın mensupları bugün Lozan antlaşmasının 100. yılını kutluyoruz. Bugün tarihi bir gün. Lozan Barış antlaşması ile emperyalist güçlere karşı ülkemizi koruduk. Kapitalizm kaldırıldı, iktisadi bağımsızlaşmani,ın önü açıldı. Kıyılarımıza yakın adaların statüsü teyit edildi... Lozan, diplomatik zaferin adıdır. Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, büyük bir suikastin sonuçsuz kaldığı bir belgedir...Lozan saltanat sevdalılarının önünde ülkemizi koruyan bir antlaşmadır. Dünya üzerindeki en önemli antlaşmalardandır. ..Emperyalist güçler Cumhuriyet'in kurucu kadrolariıa düşmanlık etmektedirler. Onların karşısında bize özgürlüğümüzu veren Atatürk, Genel Başkanımız İsmet İnönü ile milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, geçmiş yüzyılda olduğu gibi vazgeçilmez yol göstericimiz olmaya devam edecek"


"UMUT EDİYORUZ Kİ SANSÜRÜN OLMADIĞI BİR ÜLKE OLALIM"

Günümüzde basının yeterince sansürsüz ve özgür olmadığını dile getiren Başkan Aslanoğlu, "24 Temmuz milli bayram olarak kutlanılmalı. Bugün basın için bayram olmaktan çoktan çıktı. Bugün basında sansürün kaldırıldığı gün fakat şimdi basın emekçilerinin siddete uğradığı, soruşturmaların olağanlaştığı, ekranların kapatıldığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizde basının durumu demokrasimizin de durumunu ortaya sermektedir. İktidar, basının hakkını gasp ederek durumu ortaya koymaktadır. Unutmayalım ki Çin'den sonra dünyanın en büyük gazeteci hapsi ülkemizdedir. Biz CHP olarak özgür medyayı ve halkın haber alma hakkını elinden alanlara, korku ve hapis üçgeninde kalemini satmayan ve etik ilkelerine sahip çıkan gazetecilerin yanında olacağız. Umut ediyoruz ki sansürün olmadığı bir ülke olalım" dedi.

CHP izmir Şenol Aslanoğlu Basın özgürlük