Atatürk'ün Çeşme'de kaldığı otel misafirlerini bekliyor

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılında Çeşme'de kaldığı Rasim Palas Otel, konuklarını ağırlamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarının ardından konuklarını ağırlamaya başlayan Rasim Palas Otel, birbirinden ihtişamlı odalarıyla yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Otelin sahibi Ferit Giritligil, hem otelin tarihini hem de yaptıkları çalışmaları İzmir Gündemi'ne anlattı. Giritligil, restorasyon süreci tamamlanan Rasim Palas Otel için 'Çeşme'nin incisi olacak' dedi.

İZMİR GÜNDEMİ/Atatürk'ün 1926 yılında bir hafta kaldığı ve vals yaptığı İzmir'in Çeşme ilçesinin Ilıca mahallesindeki Rasim Palas Oteli restore edildi. Otel yenilenerek günümüze kazandırıldı. Otelin sahibi olan Ferit Giritligil, “Böylesi önemli bir tarihe sahip otelin, turizme kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Babamın girişimleri sonucunda aldığımız oteli, şimdi restore ettirdik. Tabi burası tarihi bir miras da olduğu için birbirinden değerli tarihçilerle de çalışma fırsatı bulduk.Umart Mimarlık'tan değerli mimarımız Mahir Kaplan, otelimize büyük değer kattı. Şimdiki haline kavuşmasında emeği büyük. Sizler aracılığıyla Çeşme'ye kattığı değer için teşekkür ediyorum ” dedi.




Otelle ilgili bilgiler aktaran Giritligil, “Atatürk, burada konakladığı zaman 44 odası vardı. Biz bu oda sayısını yapılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte 14’e düşürdük. Otelimizde konforu öne çıkardık. Oda sayısından ziyade misafirlerimizin konforunu, huzurunu ön plana aldık” dedi.

‘TARIM VE TURİZM BİTMEZ’

Ülkede turizm ve tarımın asla bitmeyeceğini belirten Giritligil, “Tüm dünya pandemiyle birlikte zor bir sınav verdi. Bizim ülkemiz de bundan elbette ki etkilendi. Ama bugün baktığımızda insanlar uzun süre evde kalmalarının ardından tatil bölgelerine akın ediyor. Bizim otelimizde yüzde yüz dolulukla çalışıyor. Türkiye, çok önemli turizm ve tarım alanlarına sahip. Dolayısıyla karamsarlığa kapılmadan çalışmaya devam etmek durumundayız” diye konuştu.

YATIRIMLARA DEVAM

Turizm yatırımlarının devam edeceğinin vurgusunu yapan Ferit Giritligil, “Önümüzdeki yıl otelimiz için çok önemli projeleri de hayata geçireceğiz. Atamızın vals yaptığı otelde her yıl onun anısına gece düzenleyeceğiz. Turizm yatırımlarımıza devam edeceğiz, insanlarımıza iş kapısı yaratmak zorundayız. O yüzden de yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.


 

rasim palas rasim palas otel ferit giritligil izmir çeşme çeşme atatürkün kaldığı otel çeşme atatürk