"Avatar 2" filminde gişe rekoru beklentisi

TAKİP ET

16 Aralık'ta vizyona giren "Avatar: The Way of Water" filmi, vizyona girdiği tarihten bu yana dünya genelinde 434,5 milyon dolar kazandı.

2009 yapımı “Avatar” filminin devamı niteliğindeki “Avatar 2”, Kuzey Amerika’dan 134 ve uluslararası olarak 300,5 milyon dolar olmak üzere toplamda 434,5 milyon dolarlık bir gelir elde etti.

Ancak, filmin yönetmeni James Cameron, devam filmi “Avatar: The Way Of Water”ın gişede tam 2 milyar dolar kazanması gerektiğini söyledi.

Film, “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (Mayıs ayı, 187,4 milyon dolar), “Black Panther: Wakanda Forever” (Kasım ayı, 181 milyon dolar) ve “Thor: Love and Thunder”un ardından yılın en yüksek dördüncü yerel filmi olarak “The Batman” ile berabere kaldı (Temmuz ayı, 144,2 milyon dolar).

Filmin yönetmeni James Cameron…

YAPIM ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI

Hafta sonuna girerken birçok kişi yerelde en az 150 milyon dolarlık bir çıkış bekliyordu. Hatta bazıları 175 milyon dolar veya daha yüksek hedefler beklese de amaçlanan noktaya ulaşılamadı.

Bununla beraber Walt Disney Co.’nun sinema dağıtımından sorumlu başkan yardımcısı Tony Chambers, “Tüm demografik yapılarda oynayan ve ağızdan ağza müthiş bir şekilde yayılan harika bir filmimiz var. Vizyondayız ve temiz bir gidişat yakaladık. Bu ilk gün veya ilk hafta sonu ile ilgili değil. Bu, tüm süreç hakkında.” açıklamasında bulundu.

Sözcü

James Cameron