Babacan İzmir'den seslendi: "İzmir'in tercihi neyse tüm Türkiye onu seçecek!"

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın büyük İzmir mitinginde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İzmir çoktan bu tercihini yaptı. Otoriterlik mi?  demokrasi mi?, Tek akıl mı? Ortak akıl mı? Ortak akıl, böyle iki tercihli olunca seçmek kolay dimi. İzmir'in tercihi neyse tüm Türkiye onu seçecek. Kara kış mı? Bahar mı? Bahar. İşte cevap net biz demokrasi diyoruz, zenginlik diyoruz" dedi.

NUR DAYI- İZMİR GÜNDEMİ- 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi mitingler hız kazanırken bugün,Cumhuriyet Halk Partisi lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın liderleri İzmirlilere seslendi. 

 


Mitinge Millet İttifakı liderleri; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. 

 

"SİZLERE GENLİK BORCUMUZ VAR" 

Mitingde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bu ne güzel heyecan, İzmir 15 Mayıs sabahına çoktan uyanmış. Güzel İzmir'in dağlarına çoktan bahar gelmiş. Bu iktidar iş var gençler iş beğenmiyor diyor, arkadaşlarım beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Çocukken hayal ettiğinizden farklıysa elbetteki beğenmeyeceksiniz. Bu ülkede yarınlarınızı göremiyorsanız beğenmemekte haklısınız. Genç arkadaşlarım, bu ülkenin sizlere bir gençlik borcu var. Sizlere bir gençlik borcumuz var. Bizim hederfimiz her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Demokraside hukukun üstünlüğünde ekonomide sanatta Türkiye en iyisini hak ediyor. Tüm Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız en iyi yaşam standartlarını hak ediyor. Bu ülke kötü yönetildiği için bu durumdayız.  İyi yönetildiği zaman 19233'den yana gördük ve yaşadık. Dürüst insanlar iş başına geldiğinde bu ülke nasıl ayaklanıyor gördük. Türkiye maalesef dünyadan koptu. 13 Mayıs'ta Avrupa gençleri Eruvizyon şarkı yarışmasını konuşuyor olacak ama Türkiye katılmıyor bile.  Türkiye bütün dünyanın göz bebeği oluyor , ne zaman oluyor? İyi yönetildiği zaman. Gençler hayalinizdekinin en iyisine layıksınız.  Telefon almak ev almak herkes için kolaylaşacak ve bunlar çok çabuk gerçekleşecek. 14 Mayıs'taki seçim bir referandum. İki tercihli bir referanduma gidiyoruz.  Aslında temelde iki tercih var. İzmir çoktan bu tercihini yaptı. Otoriterlik mi?  demokrasi mi?, Tek akıl mı? Ortak akıl mı? Ortak akıl, böyle iki tercihli olunca seçmek kolay dimi. İzmir'in tercihi neyse tüm Türkiye onu seçecek. Kara kış mı? Bahar mı? Bahar. İşte cevap net biz demokrai diyoruz zenginlik diyoruz. Millet olarak bunu istiyoruz ve almak hakkımız. 14 Mayıs'ta birinci oy pusulası ile vicdanımızla ba şbaşa kaldığımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olmasına evet diyecek miyiz? 15 Mayıs sabahı uyandığımızda nefes almamız kolaylaşacak. Özgürlüğün oksijenini yaşayacağız. Bu seçimi gençler, çiftçimiz kazanacak."

İZMİR DEVA Partisi ali babacan