"Bağımsız Yaşam Çalıştayı" AASSM'de gerçekleştirildi! Soyer "Her türlü iş birliğine hazırız"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Madde Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele ile ilgili yol haritasının yeniden belirlenmesi amacıyla düzenlenen  'Bağımsız Yaşam Çalıştayı' İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Oktay Güçtekin/ “Bağımsız Yaşam Çalıştayı” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlendi. Çalıştaya CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Yıldız, CHP İzmir İlçe başkanları, STK üyelerinin temsilcileri  ve bir çok izleyici katıldı.
 
“Madde kullanımında yaş her geçen gün düşmekte”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özkan Yıldız, madde bağımlılığı ile mücadelede yerel yönetimlere düşen görevlere dikkat çekti. Yıldız “Bugünkü konumuz bağımlılık yapıcı madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ortaya çıkmaktadır. Madde kullanımında çocuk ve genç nüfusun arttığı görülmektedir. Madde kullanımı dünyanın her yerinde gençleri daha fazla etkilemektedir. Gençler gerek madde üretimi gerekse kurye olarak bu işin içine dahil olmaktadır. Gençlerin madde kullanımı konusunda savunmasız olduğu bir gerçektir.Özellikle bizimde içinde bulunduğumuz gelişmekte olan ülkelerde madde kullanımı daha fazla artmaktadır. Madde kullanımı konusunda ailenin yanısıra uluslararası bir mücadelenin yapılması gereklidir. Madde kullanım sorunu ile ilgili mücadelede yerel yönetimlere çok önemli bir görev düşmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile gerçekleştirilecek çalıştay sonucu bu görev de bize yol haritası çizecek konuları belirleyeceğiz. Katılımcıların tamamını sahada aktif çalışan kişilerden seçmeye özen gösterdik. Hedefimiz madde kullanımını kentimizde ve ülkemizde azaltma yöntemini belirlemektir”diye konuştu.
 
“Üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız”
Prof. Dr. Özkan Yıldız’dan sonra söz alan ve çalıştaya ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer madde kullamı ve bağımlılığında her türlü iş birliğine hazırız mesajı verdi. Soyer “Hepimizin içi kan ağlıyor, 33 ocak söndü. Ateş düştüğü yeri yakıyor ve onun için derhal hemen şimdi barış! Savaşa hayır, savaşa hayır, savaşa hayır!

İzmir Büyükşehir Belediyesi madde kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır. Bunun için bugün önemli bir adım atacağız.  Madde kullanım ve bağımlılık biyolojik bir sorun olduğu kadar, küresel ve kişisel bir sorun olduğu da ortaya çıkıyor. Bağımlılık salt bir hastalık değil toplumsal bir sorundur. Başta merkezi yönetim olmak üzere tüm kademelerin, ve ailelerin  katılımına ve desteğine ihtiyacımız var.İletişim teknolojilerin olumsuz yönlerinden biri de gençlerin doğru bilgiye ulaşamaması ve bunları doğru kullanılmaması. Bu durumda beraberinde madde bağımlılığını tetikliyor.

İlgili daire başkanlıklarımız ve müdürlerimiz çok boyutlu çalışmalar yürütmektedir. Amacımız yerel yönetimlerin madde kullanımı ve bağımlılık konusunda bir yol haritası çizmesi ve kamu kurulusları ile birlikte yol izlemesidir. Burada çıkacak olan yol haritasının tüm Türkiye’ye dağılmasını ve rehberlik etmesini temenni ediyorum”dedi.
 

bağımsız yaşam çalıştayı bağımsız yaşam çalıştayı aassmde gerçekleştirildi soyer izmir büyükşehir belediyesi