Bakanlıktan belediyelere 'komisyon seçimi' kararı!

TAKİP ET

Koronavirüs pandemisi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 2020 yılında Nisan ayında gerçekleştirilemeyen komisyon üyeleri seçimi Temmuz ayında gerçekleştirilmişti. Belediye Çalışma Yönetmeliği'nde ise Nisan ayında yapılması öngörülen komisyon seçimlerinin Temmuz ayında yapılmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan belediyelere flaş bir öneri geldi. Bakanlık, gönderilen yazı ile geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan seçimlerin, istenildiği takdirde Nisan ayında yapılabileceği kararını belediyelere iletti.

 2020 yılında İçişler Bakanlığı'nın Bilim Kurulu önerisi sonrası Büyükşehir ve ilçe belediyelerine gönderilen yazı sonrası, pandemi tedbirleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan, Mayıs ve Haziran ayında meclislerini gerçekleştirememişti.
Belediye Çalışma Yönetmeliği'nde ise belediye meclislerinde görev yapacak komisyon üyeleri, encümen üyeleri ve divan için seçimlerin Nisan ayında yapılması maddesi yer alırken, geçtiğimiz yıl yaşanan pandemi nedeniyle ise seçimler Temmuz ayında gerçekleştirilmişti.
Gerçekleştirilen seçimlerin ardından, seçilen meclis üyelerinin 1 yıllık süre ile görev yapacağı düşünülürken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ise belediyelere flaş bir yazı gönderildi.
Temmuz ayında yapılması planlanan komisyon üyeleri ve divan seçimi ile ilgili seçimlerinin, Nisan ayında da yapılabileceği belirtildi.
Bakanlıktan gelen yazı sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan Grup Başkanvekilleri'nin bir araya gelmesi bekleniyor. Büyükşehir'de grubu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekilleri, seçimlerin gerçekleştirileceği tarih için bir araya gelecek. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında alınacak kararın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e iletilmesi bekleniyor. Başkan Soyer'in, konuyla ilgili görüşü inceledikten sonra seçimlerin tarihi ile ilgili kesin kararı vermesi bekleniyor. 
BAŞKAN SOYER TEMMUZ'DA YAPILACAK DEMİŞTİ
Temmuz 2020'de gerçekleştirilen Meclis oturumunda ise, komisyon seçimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e komisyon üyelerinin görev süresi hakkında yönelttiği soru ve Başkan Soyer'in verdiği cevapta Meclis tutanaklarına yansıdı. 
Konuyla ilgili Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen Meclis oturumunun tutanaklarında şu ifadeler yer aldı:
 

komisyon seçimi izmir büyükşehir belediyesi