Bakanlıktan İzmir'deki o evler için karar: Eşya yardımı yok, 1 saat süre!

TAKİP ET

Bakanlık evleri hasar gören depremzedeleri 3 gruba ayırdı. Buna göre 3'üncü grupta yer alan depremzedeler eşya yardımından faydalanamayacak. 

30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir yaralarını sarmaya devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı tespitler doğrultusunda evleri hasar gören depremzedeleri 3 gruba ayrıldı. Buna göre 3’üncü grupta yer alan depremzedeler “tedbirli tahliye” olarak sınıflandırıldı. Bu grupta yer alan depremzedelere evlerine girmeleri için 1 saat süre tanıyan bakanlık, 30 bin TL yardımdan da yararlanamayacaklarını belirtti.
Bakanlıktan yayımlanan grup ayrıştırması şu şekilde:
"1’inci grup tahliyesi mümkün olmayıp eşyasıyla birlikte yıkılacak olanlar bunlar 30000 TL eşya yardımından istifade edebileceklerdir. 

2’nci grup “kısıtlı tahliye” bu gruptakiler ziynet eşyası, silah, pasaport ve para gibi eşyaları alabilmeleri için 10 dakika süreyle izin verilecektir. Bu grupta 30000 TL eşya yardımından istifade edebileceklerdir. 

3’üncü grup “tedbirli tahliye” bu gruptakiler 1 saat süre içerisinde herhangi bir matkap ya da kırıcı çalıştırmaksızın evin sabit parçaları sökülmeksizin ev eşyalarını tahliye edebileceklerdir. Bu gruptakiler 30000 TL eşya yardımı almayacaklardır"

izmir deprem bakanlık depremzede