Baro'da Seçim Heyecanı

TAKİP ET

İzmir Barosu'nda seçim heyecanı yaşanıyor. Halen Baro yönetiminde olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun iki başkan adayından biri, iki dönem yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterlik yapan Avukat Atalay Aksay dün listesini gruba sundu. Listede önemli isimler var.

Yeni adli yılın başlamasının ardından İzmir Barosu'nda gözler seçimlere çevrildi. 

Baro yönetimi seçim için 6-7 Ekim tarihlerini belirlerken, İzmirli avukatlar yeni yönetimlerini belirlemek için bu tarihteki oturumda yüzde 50 katılım sağlanmazsa 20-21 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 

genel kurulda sandık başına gidecek.

 

AKSAY LİSTESİNİ GRUBA SUNDU

 

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre halen baro yönetiminde olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubunun iki başkan adayından biri, iki dönem yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterlik yapan Avukat Atalay Aksay dün listesini gruba sundu.

Sadece grup üyelerinin katıldığı toplantıda kurullara önerilen isimlerin tamamının güvenoyu aldığı, 20 Eylül’den sonra basına bir kokteyl ile tanıtılacağı, liste hakkında sürpriz isimlerin olduğu kulislere sızan bilgiler arasında...

 

‘İTTİFAK İHTİMALİ’

 

Avukat Atalay Aksay’ın yönetim kurulu listesinde anayasa değişikliği için yapılan referandumda baronun daha aktif çalışması gerektiği için dönemin başkanı Av. Aydın Özcan ile ters düşen ve komisyonlardaki görevlerinden istifa eden  Av. Nuriye Kadan ve Av. Cem Cemal Coşkan’ın olduğu bilgisine ulaşıldı.

Barolar Birliği delege listesinde, daha önce Bağımsız Savunma Grubu ile seçimlere katılan Av. Prof. Dr. Timur Demirbaş, Av. Tufan Konuk’un olduğu öğrenildi. Açıklanan isimler kulislerde ittifak söylentilerinin çıkmasına neden oldu.

 

CHP’Lİ İSİMLER LİSTEDE

 

Aksay’ın listesinde Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak, bugüne kadar birçok baroda eğitimlere giden, çok sayıda hukuk kitabının yazarı Avukat Talih Uyar, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Öğretim Görevlisi Av. Prof. Dr. Şükran Ertürk, grubun kurucu üyelerinden, toplumu ilgilendiren tazminat davaları ile ünlenen Av. Mehmet Emin Keleş, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Türkbay, 27. Dönem İzmir 1. Bölge CHP milletvekili adayı Av. Nilay Kökkılınç’ın da olduğu bildirildi. (Gerçekizmir)

İzmir baro