Baro seçimleri erteleniyor mu? Yücel ve Çetin'den ertelenme  açıklaması!

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı'nın önerisiyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda 20-21 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan İzmir Barosu seçimleri ertelenecek mi? Gazetemize konuşan Baro Başkan adayları, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İZMİR GÜNDEMİ- Aylin Bayram/Sağlık Bakanlığı’nın önerisi,  Koranavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda, İçişleri  Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle 20-21 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan İzmir Barosu seçimleri ertelenebilir. Konuyla ilgili gazetemize konuşan mevcut başkan Özkan Yücel ve Cumhuriyetçi Avukatların Adayı Mustafa Çetin, AKP’ye tepki gösterdi. Başkan Yücel, ‘Bu durum Feyzioğlu’nu kurtarma operasyonudur’ dedi.



Gazetemize konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Bu kadar numara yapılmasına, oradan buradan karar getirmelerine gerek yok.  Açık kanun hükmünü genelgelerle ortadan kaldırıyorlar. Siyasi partilere serbest bıraktıkları genel kurulları barolardan kaçırmaya çalışıyorlar. Bunun koronavirüsle bir alakasının olmadığı, YSK’nın kararından bile bellidir. Bu bir TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kurtarma operasyonudur. Baroların seçimlerini erteleyerek,Türkiye Barolar Birliği Genel Kuruluna hazırlık yapılmasının önüne geçmeye çalışıyorlar. Delegelerin birbirilerini tanımasını ve Fevzioğlu’na karşı bir liste oluşmasını,güçlü bir liste oluşmasını engellemeye çalışıyorlar. Feyzioğlu’nun iktidarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bunun mümkün olamayacağını önümüzdeki süreç gösterecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar,  başaramayacaklar” dedi.



Seçimlerin ertelenmesiyle ilgili bir hüküm yok!
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun Mustafa Çetin, seçimin ertelenmesinin belirsiz olduğuna vurgu yaptı. Çetin, “Seçimleri kapsamayacağını düşünüyorum, genelgeyi okuduğumda kamu ve kuruluş etkinliklerin ertelenmesi konusunda tavsiye kararı alınmış olduğu yazıyor. Seçimlerin ertelenmesi için yasal düzenlenme gerekir diye düşünüyorum. Etkinlikler ve seçimler farklı şeyler, seçimlerin ertelenmesiyle ilgili bir hüküm göremedim ben. Seçimler için ayrı bir karar alınması gerekiyor” dedi.
 
 

izmir barosu özcan yücel mustafa çetin seçim gündem politika