Başkan Arda'dan mezarlık çıkışı!

TAKİP ET

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçedeki üç mezarlığın da tamamen dolduğunu belirtirken, "Ben şimdi birisi ölecek diye diken üstündeyim. Birisi öldüğünde nereye gidecek. Ya Buca'ya gidecek ya Torbalı'ya, ya Menderes'in bilmem neresine gidecek. İzmir Büyükşehir'in Sarnıç'ta istediği alanı Orman Bakanlığı vermedi. 'Bak mezarlık sorununu halledemedi' dedirtmek istiyorlar" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçedeki mezarlık sorunuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. İlçede, merkez, Zafer Mahallesi- Evka-7 ve Sarnıç olmak üzere üç mezarlık bulunduğunu aktaran Başkan Arda, bunların tamamen dolduğunu bildirdi. Arda, "Gaziemir'deki mezarlıkların üçü de doldu ve gömüye kapatıldı artık. Ben şimdi birisi ölecek diye diken üstündeyim. Birisi öldüğünde nereye gidecek. Ya Buca'ya gidecek ya Torbalı'ya ya Menderes'in bilmem neresine gidecek" dedi.

Başkan Halil Arda, şu an mevcut mezarlıklarda sadece üst üste gömü yapılabildiğini, bunun da varislerin izniyle mümkün olduğunu belirtirken, yeni mezarlık yeri taleplerinin ise Orman Bakanlığı'nca kabul görmediğini söyledi.

"UYGUNDUR" RAPORLARINA RAĞMEN BAKANLIK VERMEDİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sarnıç'taki mezarlığın yanındaki, 2 yıl önce yanan, yaklaşık 640 bin metrekarelik orman alanını Orman Bakanlığı'ndan istediğini aktaran Başkan Arda, "Bu alanı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman Bakanlığı'ndan istedi. Mezarlık için ön tahsis yaptılar. Birçok kurum rapor verdi. Hıfzısıhha rapor verdi. Toprağın özelliğine baktılar. Toprağın cesedi çürütme kalitesinin uygun olduğunu rapor ettiler. Tüm kurumlar olumlu rapor verdi. Ancak son tahsise gelinince, Orman Bakanlığı bunu vermedi" dedi.

"BAK YAPAMADI" DEDİRTMEK İSTİYORLAR"

Arda, Büyükşehir'in istediği bu yerin son derece uygun olduğunu belirtirken, "Tam Sarnıç ormanlarının içi ve mevcut mezarlığın bitişiği. Burası Gaziemir'in 15-20 yıllık defin ihtiyacını çözebilecek nitelikte. Sadece Gaziemir'in değil, Karabağlar'ın da sorununu çözecekti. Çünkü Karabağlar'daki insanlarımızın da gömülecek yeri kalmadı. Ama Orman Bakanlığı araziyi tahsis etmedi. Buradaki amacın şu olduğunu düşünüyorum; 'bak mezarlık sorununu halledemedi' dedirtmek istiyorlar. Bizi suçlamak istiyorlar. Gaziemir'deki kentsel dönüşümde de Sarnıç'taki tapu sorununda da mantık aynı. O yüzden, sorunları politikleştirmeden gündemde tutmaya çalışıyorum ama yereldeki bu sorunların CHP iktidarıyla çözüleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"İZMİR'E TEPEDEN BAKINCA BÜTÜN YEŞİLLİKLER MEZARLIK"

Mezarlıklar konusunda ilginç de bir değerlendirme yapan Başkan Arda, şunları söyledi:

"Sarnıç'taki alan için çekince duyulmasını anlamıyorum. Uçakla İzmir'e tepeden baktığınızda gördüğünüz bütün yeşillikler mezarlık. Yanan yeri mezarlığa verdiğinizde 10 yıl sonra orası orman olacak zaten. Hemen herkes ağacını dikiyor. Yaşarken dikilmiyor ama ölünün başına mutlaka herkes ağacını dikiyor. Halk mezarlığını ormana dönüştürüyor zaten."
(sonkaleizmir)

halil arda izmir mezarlık