Başkan Arda: Gaziemir'i bambaşka seviyeye taşıyacağız

TAKİP ET

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Gaziemir'de basın mensupları ile bir araya geldi. Arda 'Hizmetle Parlayan Gaziemir' temalı basın toplantısında Gaziemir Belediyesi'nde gerçekleştirilen çalışmalara dair önemli mesajlar verdi. Arda Gaziemir'de 4 buçuk yıldır yürüttükleri çalışmaları Double Tree Hilton Otel'de basın mensupları ile paylaştı. Rekor bir oyla seçimleri kazandıklarını vurgulan Arda, 'örnek bir belediyecilik sergiledik' dedi.

Esra Açıkyıldız/İzmir Gündemi AKP’li belediyelerin mal satışını eleştiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yönetim de olduğu süre boyunca bir tane belediye malını satmadıklarının altını çizerek. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “İlk iş sürdürülebilir bir mali tablo oldu. İlk önüme gelen hak ediş faturasıydı. Çöp taşeronu ile olan anlaşmamızı bitirip 19 tane yeni temizleme aracı aldık. Temizlik taşeronundan 30 milyon tl tasarruf ettik. 40 tane yeni araç aldık. Gaziemir belediyesinin üçte bir aracını kendi öz kaynaklarımız ile aldık. Kendi kendine yetebilen bir belediye inşa ettik. Covid gibi bir salgını kontrollü bütçe sayesinde bir tane mal satmadık. AKP ‘li belediyelerde inanılmaz bir mal satış var biz bir tane malımızı satmadık. Yüksek enflasyona rağmen yatırım yaptık. Kamusal alanları genişletmek gibi bir derdim vardı. Birer birer kiralık alanları belediyemize kazandırdım. Bunları başına porta kafeler geliyor. Buralar sosyal alan. Üçüncüsünü Sarnıç’a açacağız. Buralar cebinizde paranız olmasa bile oturacağınız sosyal hizmet alanlarıdır. Bu kafelerde çalışanların yüzde yetmişi kadındır. Kafelerde üretici kadın kooperatifinden 45 tane kadın çalışıyor. 8 saat çalışamayacak insanlar çalıştığı saat kadar para alıyor” 

ARDA: “GAZİEMİR’DE BÜYÜK FARK YARATTIK”

İzmir genelinde sosyal hizmet alanında büyük fark yarattıklarını vurgulayan Arda. Yönetimde bulunduğu 4 buçuk yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmaları şu sözlerle ifade etti. ”Sosyal hizmet alanında büyük fark yarattık. Belediye bünyemizde sekiz tane sosyal hizmet uzmanının istihdamını sağladık. Bu mesleğin ayrıntılarını sonradan öğrendim. Çocuk gelişim uzmanı ve psikologlar istihdam ettik. Kadınların yaşadığı sorunları çözebilmek için kadın dayanışma merkezleri kurduk. Mahallelerimizde bulunan cumhuriyetsen evlerini kadın ve çocukların merkezi haline getirdik. 3 yıl önce kurulmuş sosyal marketimizle bin 47 aileye yardım yapıyoruz. Hiç kimsenin evine koli getirmiyoruz. Bu marketlerden hiçbir ücret almadan alışveriş yapıyorlar. Sarnıç toplum merkezini açtık. Kadın engelli ve çocuklar başta olmak üzere herkesin kendine yer bulacağı bir alan oldu. Atatürk Kültür Merkezimizi yeniledik. Yaklaşık 7 milyon TL harcadık. 4 katlı binaya asansör yaptık. Dört buçuk yılda 40 branşta kurs açtık. Bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu kurslar yaşadığımız sıkıntılı süreçlerde toplumumuzun ruhuna iyi geldi. Her cumartesi çocuk tiyatroları düzenleyip çocuk gelişimlerini önemsiyoruz. Bunların gelişimi için çok faydalı.  İlçemizin 16 mahallesinde yol yapım çalışmaları sürüyor ve yollarımızı yeniliyoruz. Sadece iki ayda akaryakıta gelen zam faturamız iki ayda arttırdı. Yıllık faturası 10 milyon lira civarında olacak. Buna rağmen yollarımızı yapmaya devam ediyoruz. Tarihi Rumlardan kalan binayı kamulaştırdık. Restorasyon çalışmamıza dair çalışmalarımızı hazırladık. Vali beyle görüştük. Önümüzdeki günlerde restorasyon gerçekleşip, edebiyat evi olarak hizmet verecek. Bahçe toplumun hizmetine açılacak. Gaziemir’de ki çevre kirliliğine dair devleti harekete geçirdik, duyurduk ancak henüz bir adım atılmış değil. 
17 tane parkımızı yeniledik. Cumhuriyet Meydanımızı yeniledik. Birinci etapta kay kay parkı, daha sonra ise gençlerin isteği üzerine skatebar yaptırdık. Sarnıç Cumhuriyet meydanımızın ikinci eteabına porta kafemizin üçüncüsünü yapacağız. Üç tane yeni veteriner istihdamı gerçekleştirdi. Hayvanlarımızı tedavi edip kısırlaştırdık. 1600 metre kare bir köpek parkı yaptık.  İzmir’de ilk defa tandır fırını yaptık. Yurtdışı danışmanlık hizmetimize ücretsiz sağlıyoruz. Her gencin en az bir yabancı dile sahip olmasını istiyoruz. Şubat veya mart ayında Gençlik Merkezi açmayı planlıyoruz.  Sarnıçın en büyük problemi tapuydu. Onlara önderlik edip sorunlarına yönelik çözümler aradık. Vatandaşlarımızı üstünde evi olan toprakları satın alarak. Tapu problemi çözüldü.”

ARDA’DAN YÜZÜNCÜ YIL SANAT MERKEZİ SÖZÜ

Başkan Halil Arda, İzmir Belediyesi ile ortak bir çalışma olan Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi çalışmalarının yapımına dair bilgilerde verdi. Arda, alandan TEDAŞ’a dair bir trafonun kaldırılmasından sonra çalışmaların başlayacağını duyurdu. Ardından şu sözlerle devam etti,“İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışmamız var. Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi, Buca’da 30 dönümlük bir arazimiz vardı, şu anda Fırat Yaşayanlar Parkı yapılan yer. Orası Gaziemir Belediyesi’nindi. Büyükşehir Belediyesi’ne bir teklif götürdük, 30 dönümlük araziyi size verelim siz de Yüzüncü Yıl Sanat Merkezi’ni yapın dedik. 2 yıl içerisinde mimarlarımız bu projeyi geliştirdiler ve Cumhuriyetimizin sonsuzluğundan esinlenerek sonsuzluk işareti gibi şekilde yapılacak. Alanda TEDAŞ’a ait bir trafo kalktıktan sonra İzmir’in sembollerinden olacak bu Sanat Merkezi inşa edilecek. 350 metrekarelik sahne ve 600 kişilik koltuğu olacak.” Belediye Başkanı Arda “ikinci beş yılda Gaziemir’i “bambaşka bir seviyeye taşıyacağız”dedi. Ardından ise konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı, “Görev süresince yaptığımız işlerden kesitler sunduk, yaptığımız birçok şeyi anlatmak da istemedik. Gaziemir yüzölçümü açısından en küçük ilçelerden birisi ve hizmet yapacağımız alanımız o kadar dar ki 1/1000’lik planları yapılmamış ve özellikle Vodafone’un Ege Bölgesi Merkezi’nin olduğu alandaki 1/1000’lik planları 150’nin üstünde hissedarı uzlaştırıp planları tamamladık ve Gaziemir Belediyesi oradan alan çıkardı.
5 yıllık süre içerisinde birçok proje de geliştirdik ve inşallah 2’nci 5 yılımızda ilçemizi bambaşka bir seviyeye taşımaya kararlıyız.”

gaziemir belediyesi halil arda