Başkan Batur'dan ses kaydı krizine ilişkin ilk açıklama

TAKİP ET

CHP Konak Eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur hakkında kullandığı hakaret içeren sözlerin medya kanallarında yayınlanmasının üzerine Başkan Batur'dan ilk açıklama geldi. Batur, olaya ilişkin "Gereği yapıldı" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Eski İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e yönelik hakaret içeren ses kaydının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Parti içinde ve medya kanallarında hızla yayılan ses kaydının ardından, Gruşçu dün (16 Kasım) akşam saatlerinde istifa ettiğini duyurmuş, ardından bugün yapılan açıklamada Gruşçu'nun yerine Akın Küçükoğullarından seçilmişti.

Gelişmelerin ardından sessizliğini bozan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, katıldığı televizyon programında şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu konuda detaya girmek istemiyorum.  Daha sonra kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Bundan sonraki süreci takip edeceğiz. İstifa edildi. Geçmiş ilçe başkanımız bu konuda istifa olayı gerçekleştirdi. Bugün de bizim  geçmişten bu yana bir arkadaşımız olan bu işi hakkıyla yapacak biri  seçildi. Akın kardeşim’e başarılar diliyorum. Görevi devraldı. Bu işi layığıyla yapacaktır. 

Partimiz ulu çınardır, ilçe başkanları gelir değişir. Hata yapar onlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Hayırlı olsun. Biz belediye olarak örgütmüzün verdiği güçle bu makamlara geliyoruz.  Geçmişle birlikte örgütle çalışmayı kendine ilke edinmiş bir belediye başkanı olarak, örgütümüzle aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Bize zarar veremez. Bireysel bir meseledir. Biz partimizi iktidar yapmaya çalışıyoruz. Bir günlük iki günlük meseledir. Bitmiştir."

abdül batur chp koank chp konak istifa ses kaydı