Başkan Batur Konak Belediye Meclisi'nde duyurdu: "Hane sayısı az olan 20 mahalle birleştirilecek"

TAKİP ET

Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin birinci oturumu İzmir Kültürpark Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirildi. Meclisin birinci oturumuna Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlık yaptı. Meclisin ilk oturumuna damga vuran konu ise Başkan Batur'un açıkladığı 20 mahallenin birleştirilmesi oldu.

Oktay Güçtekin / Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlığında gerçekleştirildi. İzmir Kültürpark Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilen oturuma yoğun katılım sağlandı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle sosyal mesafe kurulanı uyarak oturan meclis üyelerinin tamamının maskeleri taktığı gözlendi. Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Batur, devam eden projeler ile ilgili bilgiler verdi. Gültepe projesi ile ilgili bilgi de veren Abdül Batur, projenin büyükşehirden kendilerine gelmesi durumunda hemen çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Başkan Batur ayrıca Konak’ta bulunan bazı mahallelerin yeterli hane sayısı olmamasından dolayı birleştirileceğini söyledi.
 
“2024’e kadar görevleri devam edecek”
Konak'ta bulunan 20 mahallenin birleştirileceğini söyleyen Başkan Batur, mahallelerin birleştirilmesi ile ilgili alınan kararın geç kalınmış  bir karar olduğunu söyledi. Başkan Batur “Geçerli olan mahallelerin nüfusu 300’ün altında olan mahallelerdir. Bunların komisyonlarda görüşülerek birleştirilmesi ve yeniden isimlendirilmesi kararına varılacak. Buralarda tabiî ki 2024 seçimlerine kadar muhtarlar görevlerini sürdürecektir. Bir sonraki oturumda başkanlık maddesi ile bu konuyu meclisin gündemine getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Batur birleştirilmenin yapılacağı mahalleleri ise şöyle sıraladı; Akdeniz Mhallesi, Bozkurt Mahallesi, Çınarlı Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, Güneş Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, Hurşidiye Maahallesi, Kahraman Mescit Mahallesi, Kestelli Mahallesi, Konak Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Odunkapı Mahallesi, Oğuzlar Mahallesi, Sümer Mahallesi, Ş.Nedim Tuğaltay Mahallesi, Tan Mahallesi, Uğur Mahallesi, Vezirağa Mahallesi, Yenigün Mahallesi, Yıldız Mahallesi.

“Sağlık Emekçileri” ismi meclisten geçti
Koronavirüs pandemisi sürecinde hayatını ortaya koyarak çalışan sağlık çalışanlarına vefa örneği gösterildi. Birçok sağlıkçının hayatını kaybettiği bu süreçte sağlık çalışanlarının emeklerini yaşatmak amacıyla Konak ilçesinde bulunan bir parka “Sağlık Emekçileri” isminin verilmesi Konak Belediyesi Meclisi’nden oy birliği ile kabul edildi.

“Hilmi Değirmenci" ismi ölümsüzleşiyor
Cumhuriyet Halk Partisi eski İzmir İl Başkanlarından Hilmi Değirmencinin isminin ölümsüzleştirilmesi için Konak Belediyesine ait bir Semt Merkezine verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Oybirliği ile kabul edilen madde sonrası Konak Belediyesine ait bir Semt Mezkezine CHP eski İl Başkanı Hilmi Değirmenci’nin ismi verilecek.