Başkan Fatih Gürbüz o davadan beraat etti

TAKİP ET

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün "silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla Binali Camgöz liderliğindeki suç örgütüyle birlikte yargılandığı davada karar verildi.

Duruşmaya tutuklu 2 sanık  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz mahkeme salonunda hazır bulundu. 

"BU İSİM ŞUAN ZARAR GÖRÜYOR"

Başkan Gürbüz'ün avukatı Soner Akgün mahkeme salonunda yaptığı açıklamada:  "Sayın savcı mütalaada bulundular ancak bizim müşteki olduğumuzu belirtirken bununla ilgili herhangi bir talepte bulunmadılar. Müvekkilim burada katılan sanık olarak bulunuyor. Sayın savcıdan ek mütalaa alınmasını talep ediyoruz. Mütalaaya göre bahsi geçen örgüt yaralama gibi eylemler yapıyor, yaralama eylemlerini verdiği korkutucu güçten yararlanarak tehdit ve ateşli silahlarla kanuna muhalefet ediyor. Olayın, gelinen maddi noktada mütalaa noktasında değerlendirmek istiyoruz. Mütalaaya göre söz konusu örgüt yaralayıcı eylemler yapıyor. Dosyada somut hiçbir delil yok. Müvekkilim hakkında kesin ve şüpheden uzak hiçbir delil yoktur. Hem iddianame hem de mütalaada hayatın olağan akışı içindeki gibi bir belirtme var. var. Tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile müvekkilimizin beraat etmesini istiyoruz. Müvekkilim, belediye başkanı olduğu günden bu güne mağdur edildi. Kendisi kamuya mal olmuş bir isim ve bu isim şu an zarar görüyor. Bu iddianame düzenlendiğinde müvekkilim sadece müştekiydi. Sadece asılsız haberler yapıldı ve sanık olarak geçirildi. Müvekkilim gelinen noktada mağdur ve ağır itham altındadır. Bu durumlar göz önünde bulundurularak müvekkilimin beraatini talep ediyoruz" dedi. 

"SALDIRIDAN SONRA 6 AMELİYAT OLDUM"

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'de karar öncesi açıklamasında: "Saldırıdan sonra 6 ameliyat oldum. Doku uyuşmazlığ vardı. Ben 10 ay enfeksiyon tedavisi gördüm kurşunlardan dolayı. İlk önce Allah'a sonra da size sığınıyorum. Hem kurşunu sıkan hem de azmettirenin en üst sınırdan ceza almasını istiyorum" dedi.

"EN ÜST CEZAYI ALMASINI TALEP EDİYORUM"

Müşteki Yakup Kılıç ise" Saldırcan kaçarken bana da 2 el ateş etti. Bu işi başımıza açan, başta azmettirici olmak ğzere bu işe karışan kim varsa en üstün en üst seviyesinden ceza almalarını talep ediyorum" dedi. 

GÜRBÜZ'E BERAAT VERİLDİ

Mahkeme tarafından yapılan yargılama sonucu Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz beraat etti.
 

fatih gürbüz foça dava